Spotify verbetert zoekfunctie en navigatie voor Premium-leden

Spotify heeft een fijne update uitgebracht voor betalende leden. Zij profiteren van een betere zoekfunctie en meer gepersonaliseerde artiestenradio. Zo werken de verbeterde Spotify-muzieksuggesties voor Premium-abonnees.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify rolt update uit voor Premium-leden

Terwijl gratis gebruikers binnenkort advertenties kunnen overslaan, geeft Spotify Premium-abonnees ook een fijne upgrade. Dat maakte de muziekdienst bekend in een blogpost. De manier van navigeren en zoeken wordt beter afgestemd op gebruikers met een Premium-abonnement.

Maar de grootste verbetering zit in het aanpassen van de algoritmen voor artiestenradio. Hiervoor gaat Spotify dezelfde algoritmen gebruiken die ook populaire persoonlijke lijsten als Discover Weekly genereren.

Wanneer je als betalende gebruiker nu artiestenradio aanzet, worden de muzieksuggesties beter afgestemd op jouw luistergedrag. Om de artiestenradio zo persoonlijk mogelijk te maken, maakte de muziekdienst eerst nog gebruik van duimpjes.

Door een duimpje omhoog of omlaag te geven op een nummer, paste Spotify de afspeellijst aan op jouw smaak. Dit is nu dus niet meer nodig, en kun je onbezorgd luisteren naar de radiofunctie.

De verbetering geldt ook voor afspeellijstradio. Wanneer je het einde van een afspeellijst bereikt, speelt Spotify automatisch vergelijkbare nummers af. Zo heb je nooit het probleem dat je muziek ineens stopt. Het fijne aan een Premium-abonnement is bovendien dat je de eindeloze radiolijsten offline kan beluisteren.

Zoekfunctie maakt afspeellijst

De zoekfunctie houdt voortaan ook meer rekening met jouw muzieksmaak. Wanneer je zoekt naar een nummer met een veelgebruikte naam, zoals ‘love’, krijg je een ander soort zoekresultaat.

Eerst zou Spotify dan alle nummers die het kan vinden in die volgorde afspelen. Voortaan creëert Spotify in zo’n geval een gepersonaliseerde afspeellijst op basis van jouw zoekopdracht. Zo krijg je eerst alle nummers te horen die het beste bij jou passen.

De update voor betalende Spotify-gebruikers wordt vanaf vandaag geleidelijk uitgerold naar alle apparaten. Het kan dus nog enkele dagen duren voordat je de update kunt downloaden.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify Ltd.

9,4 (877711 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.