Spotify nu het populairst op mobiele apparaten

Peter Geurts
11 januari 2015, 11:55
1 min leestijd
Spotify nu het populairst op mobiele apparaten

Spotify wordt nu het meest gebruikt op telefoons en tablets. De mobiele markt is goed voor 52 procent van al het Spotify-gebruik en is daarmee de pc voorbij gegaan.

Spotify mobiel populair

Dat meldt Techcrunch. Volgens de site heeft Spotify dat laten weten aan adverteerders tijdens de CES afgelopen week. Mobiel gebruik vormt nu een meerderheid: 42 procent van de gebruikers luistert Spotify via telefoon en 10 procent via de tablet. Welk percentage de iPhone daarvan inneemt is onbekend. Het Spotify-programma op pc wordt overigens ook nog veelvuldig gebruikt: 45 procent luistert regelmatig op die manier, (slechts) drie procent speelt muziek af via de internet-speler van Spotify.

Het afgelopen jaar is er veel verbeterd voor mobiele gebruikers. Voor iPhone- en Mac-bezitters werd het bijvoorbeeld gemakkelijker om Spotify Connect met die apparaten te gebruiken, zodat je iPhone dienst doet als afstandsbediening voor Spotify op je Mac. Handig als daar betere speakers aan hangen.


spotify connect

Ook werd het in 2014 eindelijk mogelijk om wachtrijen te maken op de mobiele versie van Spotify; één van de handigste functies binnen de dienst (zeker voor op feestjes). Dat shuffle eind 2013 in de app beschikbaar kwam en dat tablets ook gratis met advertenties op Spotify konden werken, droeg waarschijnlijk ook bij aan de mobiele opmars.

Meer over Spotify

Spotify is wereldwijd één van de grootste streamingsdiensten. De dienst heeft maandelijks 50 miljoen actieve gebruikers en 12 miljoen betalende klanten. Spotify maakte ook bekend dat gebruikers gemiddeld zo’n 150 minuten muziek per dag streamen en dat 55 procent van de gebruikers zijn account aan Facebook verbindt.

Lees meer over Spotify

Via: Techcrunch
Categorie: Apps
Spotlight: Spotify

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's