Spotify-app vervangt hamburgermenu met nieuwe menubalk

Lars Paijmans
3 mei 2016, 19:18
1 min leestijd
Spotify-app vervangt hamburgermenu met nieuwe menubalk

De Spotify-app krijgt een update die voor veel mensen letterlijk als muziek in de oren zal klinken. Het onhandige menu aan de zijkant van de app wordt namelijk vervangen met een nieuwe balk onderin beeld.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Spotify menu voor iOS

Als je regelmatig Spotify gebruikt, weet je dat het soms heel wat tikken op je iPhone-scherm kost voordat je bij het nummer of de afspeelijst bent waar je naar op zoek was. Een aantal menu’s teruggaan is ook niet erg handig, omdat je hiervoor alle voorgaande schermen weg moet vegen.

Spotify zag dit blijkbaar ook in en past het design van de app aan met een toekomstige update, zo schrijft TechCrunch. Het ‘hamburgermenu’, de drie streepjes aan de zijkant, moet plaatsmaken voor een menubalk onderin beeld. Deze is bereikbaar vanuit alle schermen van Spotify, zodat je met een druk op de knop tussen je bibliotheek, Spotify Radio, de homepagina en je albums kunt schakelen.

Dit zijn dezelfde functies die eerst in het hamburgermenu aan de linkerkant van je iPhone-scherm verstopt zaten, maar dan op een betere plek. Zodra je een nummer gaat luisteren, verschijnt deze in een dun balkje boven dit nieuwe Spotify menu.

Het nieuwe menu is het resultaat van uitgebreide tests, waaruit blijkt dat gebruikers inderdaad vaker op knoppen tikken die direct in beeld zijn. Het nieuwe Spotify menu is al beschikbaar in een aantal landen, zoals Engeland en Duitsland. Volgens Spotify komt het nieuwe design binnenkort ook voor andere landen beschikbaar, waaronder Nederland.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen