Muziekdienst Spotify test speciale autorijdmodus in app

Rutger Otto
9 juli 2017, 13:37
2 min leestijd

Spotify is bezig om een app-modus voor in de auto te testen. Knoppen worden groter en er is stembediening.

Lees verder na de advertentie.

Spotify in de auto

Dat stellen althans gebruikers van de app op Reddit. De functie wordt in elk geval op Android van Spotify getest, maar de makers werken zeer waarschijnlijk ook aan zo’n versie op iOS. De mensen op Reddit hebben met screenshots getoond hoe de app er in de auto uit komt te zien, want de interface blijft niet hetzelfde. In vergelijking met de normale versie van de app, staan er grote knoppen in beeld om een nummer vooruit te gaan of terug te spoelen. Daarnaast staat er een microfoon in beeld voor stembediening.

De plaatjes komen van gebruiker Chris54721. De app toont linksonder een auto-icoon waarmee de modus kan worden ingeschakeld. Vervolgens wordt de nieuwe interface getoond. Het zou ook mogelijk zijn om een stem de titels van nummers op te laten noemen.

Voorlopig een test

Het is niet duidelijk of de automodus daadwerkelijk in de eindversie van Spotify terecht komt. Spotify test regelmatig nieuwe functies voor een kleine groep gebruikers. In dit geval was de test mogelijk gericht op medewerkers, maar kwam hij per ongeluk bij gebruikers terecht. In de test is namelijk een feedback-formulier via Google Docs te vinden voor intern gebruik. Een woordvoerder zei tegen Engadget dat Spotify ‘constant nieuwe functies test’ en dat er verder geen nieuws valt te melden.

CarPlay

Het zou een logische stap voor Spotify zijn om met een automodus te komen. Gebruikers kunnen de app daarmee in de auto gebruiken, zonder hun ogen van de weg te halen. Heb je een auto met CarPlay, dan kun je daarmee eveneens Spotify gebruiken om veiliger te rijden. In sommige merken is Spotify standaard geïnstalleerd. Op de website benadrukt Spotify dat veiligheid het belangrijkst is. “Stel je mobiele apparaat in en start Spotify altijd voordat je gaat rijden”, staat er. “Voorkom interactie met het apparaat terwijl je voertuig in beweging is.”

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen