Spotify werkt aan abonnementsoptie voor betere audiokwaliteit

Rutger Otto
2 maart 2017, 12:20
2 min leestijd
Spotify werkt aan abonnementsoptie voor betere audiokwaliteit

De nieuwe versie van de muziekstreamingdienst heet Spotify Hi-Fi en biedt lossless audio. Gebruikers betalen meer maar krijgen daar muziek voor terug in cd-kwaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Hi-Fi

Muziekdienst Spotify maakt zich klaar om een nieuwe versie van zijn dienst te lanceren. Spotify Hi-Fi moet eenzelfde soort abonnement bieden als Tidal doet. Ook die muziekdienst heeft een duurder abonnement waarmee gebruikers beter geluid kunnen streamen. The Verge schrijft over de nieuwe dienst, nadat meerdere mensen een aanbieding van Spotify Hi-Fi ontvingen.

Het nieuwe abonnement is nog niet voor iedereen beschikbaar. Spotify test op dit moment wat de juiste prijs is. Daarom krijgt de ene gebruiker de mogelijkheid om te upgraden voor 5 dollar extra per maand, terwijl het voor een ander 10 dollar extra kan kosten. Dat bedrag komt dus bovenop de standaardprijs van een Spotify-abonnement. De muziekdienst bekijkt waarschijnlijk hoeveel mensen bereid zijn om het dubbele te betalen, voordat een officiële prijs wordt gekozen.

Foutmeldingen voor gebruikers

Overigens werkt de aanbieding nog niet altijd. Op Reddit melden enkele gebruikers dat ze een foutmelding kregen toen ze wilden inschrijven voor de dienst. Hen werd verteld dat de Hi-Fi service nog niet beschikbaar was op hun locatie. Een woordvoerder van Spotify wil niet veel over de dienst kwijt en zegt: “We testen continu nieuwe producten en aanbiedingen maar ik heb op dit moment geen nieuws te delen.”

Betere muziekkwaliteit

Spotify Hi-Fi biedt naast cd-audiokwaliteit ook kortingen op speciale edities van vinyl. Daarnaast krijgen mensen die zich inschrijven één album op vinyl gratis. Deze upgrade is niet alleen een manier voor Spotify om meer geld te verdienen. De muziekkwaliteit gaat daadwerkelijk omhoog en nu steeds meer toestellen een Lightning- en USB-C-ingang hebben. Via die ingang kunnen meer mensen de betere kwaliteit daadwerkelijk horen, in tegenstelling tot luisteren via de 3,5mm audiojack.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bronnen: The Verge, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen