Spotify biedt gebundeld premium-account met meditatie-app

Spotify slaat de handen ineen met meditatie-app Headspace. Gezamenlijk bieden ze een abonnement aan, ‘om meditatie en mindfulness te bevorderen’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify Headspace

Dat hebben de bedrijven samen bekendgemaakt. Er komt voor gebruikers een maandelijkse abonnementsoptie van 14,99 euro waarna je van zowel Spotify als Headspace gebruikt kunt maken. Normaal gesproken kosten beide diensten 9,99 euro per maand.

De dienst is vanaf vandaag beschikbaar in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken, maar is over een paar weken ook in Nederland beschikbaar. Om van beide diensten gebruik te maken, heb je maar één loginaccount nodig, zodat je snel toegang krijgt op beide platformen. Als je al Spotify gebruikt, kun je upgraden via deze Headspace-pagina op de website van de muziekdienst. Op dit moment is dat echter nog niet mogelijk.

headspace

Mediteren met Headspace

Headspace is een meditatie-app waarmee mensen ‘hun geest kunnen trainen voor een gezonder en gelukkiger leven’. Volgens beide partijen is de samenwerking logisch, omdat Spotify-gebruikers al veel afspeellijsten hebben gemaakt die op mindfulness zijn gericht. “Mindfulness gaat over in het ‘nu’ zijn”, zegt Headspace-oprichter Andy Puddicombe. “Daardoor kun je ook meer genieten van muziek. Spotify complementeert de trainingen van Headspace om de geest gezonder te maken.”

De Headspace-app biedt meditatiecursussen aan voor gebruikers met verschillende thema’s. Volgens het bedrijf trekt de app dagelijks vijf miljoen gebruikers. Overigens wordt Headspace geen onderdeel van Spotify. De apps blijven gescheiden bestaan, maar zijn met één abonnement te gebruiken.

Belangrijke markt voor Spotify

Nederland hoeft niet lang te wachten op de aanbieding van beide partijen. Spotify heeft eerder laten weten dat Nederland belangrijk is voor de muziekdienst. Spotify heeft hier een sterke positie, begin dit jaar lag het aandeel van de dienst op 86 procent op de Nederlandse markt.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.