De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Spotify-hartje verdwenen (zo like je nu nieuwe nummers)

Yannick Chalkiopoulos
24 maart 2023, 14:12
2 min leestijd
Spotify-hartje verdwenen (zo like je nu nieuwe nummers)

Spotify heeft aangepast hoe je nieuwe nummers liket, want het hartje is verdwenen. Wij laten zien hoe je voortaan nummers moet liken!

Lees verder na de advertentie.

Spotify verandert hartje naar plusknop

Spotify heeft een kleine update uitgebracht, waardoor het liken van nummers nu net wat anders gaat. In de nieuwe update is het hartje waarmee je nummers leuk vindt verdwenen. Je moet nu op een plus-knop tikken om een liedje te liken.

Lees ook: Apple Music-bug op iPhone deelt jouw afspeellijst met anderen

Deze knop staat nog steeds op dezelfde plek in Spotify, maar heeft niet meer dezelfde functie als het hartje voorheen had. Met het hartje voegde je een nummer enkel toe aan je eigen bibliotheek op Spotify, maar de plusknop heeft er een functie bij gekregen.

spotify nieuwe functie

Zo voeg je een nieuw nummer toe aan je bibliotheek

Nummers leuk vinden en toevoegen aan afspeellijsten op Spotify gaat nu dus net iets anders dan voorheen. Druk je nu op de plusknop, dan krijg je meerdere opties. Het nummer wordt automatisch toegevoegd aan je ‘Gelikete nummers’, maar je kunt het liedje met dezelfde knop ook aan meer afspeellijsten toevoegen. Het liken van nummers doe je nu als volgt op Spotify:

Nummers liken in Spotify op iPhone

  1. Open ‘Spotify’;

  2. Ga naar een nummer dat je leuk vindt;

  3. Ga onderin het scherm naar de balk waarin het nummer wordt weergegeven;

  4. Tik vervolgens op de plusknop om het nummer te liken.

spotify nummers liken

Tik je vervolgens nog een keer op het vinkje, dan kun je het nummer toevoegen aan andere afspeellijsten. Heb je een nummer al in een playlist staan? Dan kan het zijn dat het liedje niet in de lijst met ‘Gelikete nummers’ staat.

Dit kun je eenvoudig aanpassen. Tik op het vinkje naast de titel van het nummer, zodat je een overzicht van al je afspeellijsten te zien krijgt. Om het nummer op Spotify te liken, tik je op ‘Gelikete nummers > Klaar’.

Meer tips voor Spotify?

Spotify lanceert regelmatig updates en brengt daarbij vaak nieuwe functies uit. Wil jij meer weten over Spotify? Bekijk dan deze zes handige functies van Spotify die je niet mag missen en lees hier hoe jij alvast je eerste afspeellijst van 2024 samenstelt. Check ook even de nieuwe prijzen die Spotify dit jaar gaat hanteren, want ook je Spotify-abonnement wordt helaas duurder.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje! 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu