Deze 3 verbeteringen maken Spotify beter voor gezinnen

Wouter Nijsen
19 augustus 2019, 15:00
1 min leestijd
Deze 3 verbeteringen maken Spotify beter voor gezinnen

Spotify heeft een drietal verbeteringen aangekondigd voor gebruikers van het familie-abonnement. De muziekdienst komt met ouderlijk toezicht, waardoor expliciete inhoud door ouders bij kinderen kan worden afgeschermd.

Lees verder na de advertentie.

Ouderlijk toezicht voor Spotify Family

Ouderlijk toezicht was één van de functies waar gebruikers van het familie-abonnement van Spotify al lange tijd om vroegen. Hiermee wordt het voor ouders eindelijk mogelijk om expliciete inhoud in afzonderlijke accounts, bijvoorbeeld die van kinderen, te filteren. Via de instellingen kunnen zij bepalen dat muziek waarin bijvoorbeeld wordt gescholden, niet door de kinderen geluisterd kan worden.

spotify premium family

Ook nieuw is de zogeheten Family Mix, een afspeellijst met nummers die voor de hele familie geschikt is. Deze playlist wordt regelmatig door Spotify bijgewerkt, waarbij gebruikers ook kunnen aangeven wie er per luistersessie deelneemt. De derde vernieuwing is Family Hub, een onderdeel waar beheerders van het familie-abonnement diverse instellingen kunnen aanpassen. Denk hierbij aan het toevoegen of verwijderen van familieleden en het wijzigen van de ouderlijk toezicht-opties.

Spotify laat weten dat de vernieuwingen voor Family-gebruikers beschikbaar zijn in Ierland en de komende maanden in andere landen worden uitgerold. Gebruikers van het familie-abonnement krijgen vanzelf een melding als de nieuwe opties beschikbaar zijn.

Meer over Spotify Family

Met een Spotify Premium Family-abonnement kun je met maximaal zes mensen van de muziekdienst gebruikmaken. Iedereen heeft hierbij zijn eigen account en kan afspeellijsten maken, nummers voor offline gebruik opslaan en advertentievrij muziek luisteren.

Spotify Family kost 14,99 euro per maand en dat is in verhouding een stuk goedkoper dan het normale Premium-abonnement van de muziekdienst, dat 9,99 euro per maand kost. Je kan ook met korting naar Spotify luisteren door te kiezen voor een studentenabonnement.

Ook interessant → Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu