Met de Daily Mix geeft Spotify je iedere dag persoonlijke afspeellijsten

Lars Paijmans
27 september 2016, 18:15
2 min leestijd

Spotify heeft goed nieuws voor alle liefhebbers van de Discover Weekly-lijst: de nieuwe Spotify Daily Mix lijsten geven je iedere dag iets om naar te luisteren, volledig afgestemd op jouw smaak.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Daily Mix maakt muziekdienst nog persoonlijker

Gepersonaliseerde afspeellijsten worden steeds belangrijker, en wat dat betreft is Spotify de absolute koploper. Vandaag maakt de muziekdienst bekend dat deze persoonlijke lijsten voortaan dagelijks worden bijgewerkt. Iedere maandag staat er een Discover Weekly op je te wachten, op vrijdag kun je nieuwe muziek ontdekken in de Release Radar en op alle andere dagen is er vanaf nu de Spotify Daily Mix.

Spotify Daily Mix

Deze lijst is speciaal bedoeld voor de momenten dat je ‘iets’ wil luisteren, maar zelf niet helemaal weet wat dat precies is. De Daily Mix wordt -zoals de naam al doet vermoeden- dagelijks vernieuwd, en stemt zich af op jouw muzieksmaak. Verwacht echter niet dat je iedere dag een compleet nieuwe lijst met nummers te horen krijgt. Er zullen ook dagen tussen zitten dat slechts een paar nummers worden verwisseld. In plaats van de Release Radar en Discover Weekly zijn de lijsten echter niet bedoeld om nieuwe muziek te ontdekken. Het moet vooral de plek worden waar jij heen gaat als je snel muziek op wil zetten zonder erover na te denken.

Daily Mix beschikbaar voor gratis en betalende gebruikers

Afhankelijk van je muzieksmaak kun je vanaf nu één tot zes Daily Mix lijsten verwachten. Spotify probeert de lijsten op te delen in verschillende genres. De afbeelding van een Mix bestaat altijd uit vier platenhoezen, zodat jij direct weet wat je ongeveer kunt verwachten. Zowel betalende als gratis gebruikers van Spotify kunnen de Daily Mix gebruiken op iOS en Android. Verschillende gebruikers zien de lijsten al verschijnen, maar het lijkt hier om een geleidelijke uitrol te gaan. Het kan dus even duren voordat ze ook bij jou opduiken.

Door de introductie van de Spotify Daily Mix heeft de muziekdienst weer een nieuwe manier gevonden om zich te onderscheiden van de rest. Spotify staat namelijk nog steeds aan de top als het op streaming muziek aankomt, maar de concurrentie van Apple Music begint langzaam maar zeker toe te nemen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen