De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Daily Drive: Zo wil Spotify jouw autorit vermakelijker gaan maken

Lars Paijmans
6 mei 2019, 13:03
2 min leestijd
Daily Drive: Zo wil Spotify jouw autorit vermakelijker gaan maken

Iedere ochtend en middag in de spits: filerijden is voor veel mensen een vast onderdeel van de dag. Dan kun je het maar beter zo leuk mogelijk maken, zo denkt Spotify met de nieuwe Daily Drive-functie die volop wordt getest.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Spotify Daily Drive

De afgelopen tijd geeft Spotify miljoenen dollars uit om een prominentere speler te worden op het gebied van podcasts. The Verge heeft ontdekt hoe de muziekdienst deze afleveringen aan de man wil brengen. In plaats van zelf handmatig op zoek te gaan naar een podcast die bij jouw interesses past, wil Spotify het een vast onderdeel maken van de app.

Spotify Daily Drive

Dat gebeurt onder meer met de nieuwe Your Daily Drive-functie, een nieuwe knop in de app die jou iedere dag een mix van muziek en podcasts voorschotelt voor onderweg. Door bijvoorbeeld muziek af te wisselen met de dagelijkse podcast van een nieuwswebsite, krijg je op die manier – zonder naar de radio te luisteren – toch wat actualiteiten mee. De podcasts in deze lijst zijn niet door Spotify zelf gemaakt.

Door de afleveringen af te wisselen met muziek ontstaat er een gevarieerde mix, die lang genoeg interessant blijft om je een weg door de ochtend- en avondspits te banen.

Nieuwe shows ontdekken op basis van je smaak

Door podcasts op basis van een algoritme aan je voor te stellen, hoopt Spotify dat je nieuwe shows ontdekt die je anders nooit had gevonden. Net zoals Discover Weekly dat doet voor nieuwe muziek dus. Momenteel heeft Spotify nog geen manier om podcasts te ontdekken, dus dit lijkt één van de nieuwe functies te worden die spoedig wordt uitgerold.

In een reactie laat Spotify weten altijd nieuwe functies te testen en het bedrijf niets aan te kondigen heeft over deze Daily Drive-lijst. Het gaat voorlopig dus nog om een kleine test die voor een kleine groep gebruikers beschikbaar is. Zoals wel vaker bij Spotify betekent dit waarschijnlijk dat de rest van de gebruikers hier over een paar maanden mee aan de slag kunnen.

Lees ook: Apple Music vs Spotify: dit is de beste muziekdienst voor iOS

Lees meer over Spotify

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu