De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Spotify verbetert autofunctie met nieuwe ‘Car View’-modus

Lars Paijmans
17 januari 2019, 15:02
2 min leestijd
Spotify verbetert autofunctie met nieuwe ‘Car View’-modus

Je iPhone bedienen tijdens het autorijden is enorm gevaarlijk, dus wil Spotify de muziekdienst steeds minder opvallend maken tijdens het rijden. De nieuwe Car View-modus van Spotify helpt je om je ogen op de weg te houden terwijl je nog steeds naar je favoriete muziek luistert.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Spotify Car View

9to5Google ontdekte dat Spotify de nieuwe Car View-functie momenteel uitrolt naar gebruikers, al is het nog niet helemaal duidelijk of de functie direct naar iedereen komt. Dat maakt het ook lastig in te schatten wanneer de update voor iOS wordt uitgebracht.

Spotify Car View

De muziekdienst is al jaren bezig met het ontwikkelen van een volwaardige automodus. Zoals je op de screenshots in dit artikel kunt zien (gemaakt op een Android-smartphone) houdt Spotify het bewust zo minimaal mogelijk. De albumhoes is van het scherm verdwenen, zodat deze je niet meer afleidt en alle knoppen zijn groter gemaakt.

Als je deze automodus activeert, kun je alleen nog een nummer skippen, pauzeren, een hartje geven of de shuffle-functie activeren. Op die manier kun je bijvoorbeeld als je even stilstaat snel een ander nummer uitkiezen, ook als je iPhone verder bij je vandaag ligt of in een houder zit. De functie wordt automatisch geactiveerd als je via bluetooth verbinding maakt met je auto. Ook kun je het via de instellingen gemakkelijk handmatig activeren of uitzetten.

Integratie met Google Maps

Onlangs voegde Spotify met een update ook een integratie toe met Google Maps. Daardoor kun je de muziekdienst nu als een minispeler in beeld zetten terwijl je via Google Maps navigeert. Software wordt steeds beter afgestemd om afleiding in het verkeer te voorkomen.

Zo introduceerde Apple met iOS 11 een speciale automodus die ervoor zorgt dat al je meldingen worden tegengehouden en er automatisch een bericht wordt gestuurd dat je even niet bereikbaar bent.

Lees ook: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen