Spotify onthult eerste hardware: een slimme auto-assistent

Lars Paijmans
19 mei 2019, 9:18
2 min leestijd
Spotify onthult eerste hardware: een slimme auto-assistent

Het heeft even geduurd, maar Spotify is nu echt begonnen met het testen van zijn eerste hardware, al gaat het nu nog om een prototype. Dit is de slimme assistent van Spotify, speciaal gemaakt voor in de auto.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Car Thing: een slimme auto-assistent

Voorlopig heet het apparaatje nog ‘Car Thing’, een tijdelijke naam die de lading eigenlijk best goed dekt. Het kastje stop je in de 12-volt-outlet (de aansteker) van je auto, zodat deze verbinding maakt met je auto.

Spotify Car Thing

Vervolgens koppel je een smartphone via Bluetooth met het kastje. Daarna hoef je geen electronica meer aan te raken, want omdat je dit apparaatje tijdens het rijden gebruikt is het volledig handsfree.

Door ‘Hé Spotify’ te roepen activeer je de assistent, waarna je een album, afspeellijst, artiest of specifiek nummer kunt uitspreken om de muziek te starten. Omdat Car Thing gekoppeld is aan je Spotify-account, kun je op die manier al je zelfgemaakte afspeellijsten opstarten.

Voorlopig slechts een test

Volgens Spotify gaat het voorlopig slechts om een test. Een kleine groep gebruikers in Amerika krijgt het apparaatje thuisgestuurd en het is niet bekend hoe lang de test gaat duren. Spotify laat weten dat het uiteindelijke product er niet uit zal zien als dit prototype, de muziekdienst benadrukt dat het nog steeds een software- in plaats van een hardwarebedrijf is.

Toch heeft Spotify naast Car Thing ook de namen Voice Thing en Home Thing vastgelegd, dat doet vermoeden dat de muziekdienst wel degelijk aan het kijken is wat de mogelijkheden zijn om eigen producten op de markt te brengen. Denk daarbij aan een slimme speaker of een stem-assistent die je makkelijk met je meeneemt.

Spotify is de laatste maanden druk bezig om zich uit te bouwen als bedrijf dat meer doet dan muziek streamen. Zo nam de dienst verschillende grote namen in podcastland over en probeert het hiermee een grote speler te worden op deze markt. Ondertussen blijft het een geduchte concurrent van Apple Music en heeft het nog steeds met afstand de meeste abonnees van alle streaming muziekdiensten ter wereld.

Lees ook: Zo veranderen streamingdiensten als Spotify jouw muzieksmaak

Lees meer over Spotify

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu