De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Autospeaker van Spotify komt binnenkort uit’

Michel van 't Klaphek
19 januari 2019, 13:07
2 min leestijd
‘Autospeaker van Spotify komt binnenkort uit’

De goedkope speaker voor in de auto waar Spotify vermoedelijk al jaren aan werkt, komt later dit jaar uit. Het apparaatje gaat zo’n 100 dollar kosten.

Lees verder na de advertentie.

‘Spotify-autospeaker komt later dit jaar uit’

Dat schrijft The Financial Times op basis van een anonieme bron. Het is geen geheim dat Spotify al langer bezig is met een speaker voor in de auto. In april van 2018 lekte namelijk al promotiemateriaal waarop het apparaat te zien is. Volgens de bron was dit niet de bedoeling.

De Spotify-audiospeaker verbindt via bluetooth met het audiosysteem van jouw auto. Hierdoor werkt het niet met oudere auto’s zonder draadloze verbinding. Er zitten twee knoppen op de zijkant waarmee je de muziek pauzeert en afspeelt, en de shuffle-modus kunt aanzetten.

Waar de muziek opgeslagen wordt is nog niet bekend. Mogelijk moet je voor vertrek de liedjes, afspeellijsten en podcasts downloaden die je onderweg wil luisteren. Een meer logische en betere oplossing lijkt dat de speaker nummers streamt vanaf de Spotify-app op je iPhone.

Lees ook: Deze 7 tips voor Spotify klinken als muziek in je oren

Adviesprijs en beschikbaarheid

Daarnaast kun je spraakcommando’s geven. Zo zet je bijvoorbeeld je Discover Weekly-afspeellijst op zonder het apparaatje aan te hoeven raken: wel zo veilig. Je plaatst de autospeaker net als een houder in het ventilatierooster en op basis van de foto’s heeft hij een klein en handzaam formaat.

Volgens de bron kost de muziekspeler zo’n 100 dollar. Op basis van de eerdere gelekte foto’s lijkt het ook aannemelijk dat je ‘m kunt afsluiten in combinatie met een abonnement. Bovendien zou Spotify de speaker een duwtje in de rug geven door deze bundel met een korting aan te bieden. Helaas weet de bron niet wanneer het apparaatje precies uitkomt. Wel laat diegene weten dat hij ‘later dit jaar’ verkrijgbaar is.

Volg het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu