De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Spotify is bezig met een goedkope speaker voor in de auto’

Michel van 't Klaphek
7 april 2018, 13:37
2 min leestijd
‘Spotify is bezig met een goedkope speaker voor in de auto’

Spotify lijkt bezig te zijn met een speciale speaker voor in de auto. Diverse gebruikers van de streamingservice kregen een aanbod om een nog uit te komen apparaat alvast te reserveren voor 12,99 dollar per maand inclusief muziekabonnement.

Lees verder na de advertentie.

‘Spotify-autospeaker in de maak’

Op het plaatje is een apparaat te zien die je kunt bevestigen in het ventilatierooster van je dashboard. Volgens diverse Reddit-gebruikers werd in de pop-up vermeldt dat het apparaat in staat is muziek af te spelen en over 4G-internetverbinding beschikt. Dit zou kunnen betekenen dat het niet per se noodzakelijk is om met je iPhone muziek naar de speaker te streamen. Verder heeft het apparaatje twee fysieke knoppen, en hint de begeleidende tekst naar besturing door middel van spraak.

Spotify-autospeaker-gerucht-2

Bij navraag bleek dat het om een testbericht ging. De klantenservice van Spotify liet weten dat het bedrijf continu nieuwe producten test en er nog niks officieels was: een antwoord wat techbedrijven wel vaker geven.

Desondanks is de timing van het bericht opvallend. Spotify is recent namelijk een beursgenoteerd bedrijf geworden en moet daarom rekening houden met het tevreden stellen van aandeelhouders. Het aankondigen van een nieuw product is hier een geliefd middel voor.

Evenement op 24 april

Men organiseert daarom op 24 april een evenement. Uiteraard is niet bekend gemaakt wat we hier te zien gaan krijgen. Wel weten we dat Spotify een slimme speaker inclusief spraakbesturing ontwikkelt, en zodoende de concurrentie met de HomePod van Apple opzoekt. Deze speaker sluit Spotify immers buiten door geen Siri-ondersteuning toe te voegen, waardoor je alleen AirPlay kunt gebruiken.

Aangezien Spotify de grootste muziekstreamingservice ter wereld is, lijkt het uitbrengen van een eigen speaker een logische stap. Bovendien is de concurrentie voor autospeakers minimaal. Momenteel werkt de app al wel met Apple CarPlay.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen