‘Spotify werkt nog steeds aan autoaccessoire genaamd Car Thing’

Kaylee Laurens
3 april 2021, 13:15
2 min leestijd

De iOS-app van Spotify bevat aanwijzingen dat er nog steeds gewerkt wordt aan een zogenaamd ‘Car Thing’, een hardware-accessoire voor in de auto. Wanneer het product eindelijk op de markt komt, is nog de vraag.

Lees verder na de advertentie.

‘Spotify autoaccessoire Car Thing nog steeds in ontwikkeling’

Spotify werkt al sinds 2019 aan ‘Car Thing’, een spraakgestuurde muziek- en podcastassistent voor in de auto. Na de aankondiging in dat jaar heeft Spotify nog maar weinig informatie gedeeld. Toch lijkt het er op dat het bedrijf nog steeds toewerkt naar een lancering.

Spotify autoaccessoire car thing

iOS-ontwikkelaar Steve Moser heeft namelijk in de Spotify-app ontdekt dat het bedrijf de hardware-accessoire nog steeds in ontwikkeling heeft. Door de code in de iOS-app heeft Moser verschillende informatie over het ontwerp achterhaalt. Zo blijkt dat het apparaatje rechthoekig is en een vrij groot display heeft. Ook is het autoaccessoire voorzien van een grote knop, met daaronder een iets kleinere knop.

Daarnaast blijkt uit officiële documenten van Spotify dat de bediening met spraak, touchscreen en knoppen kan. Tot slot weten we ook dat het apparaat via Bluetooth in contact staat met je telefoon, autoradio of een ander entertainmentsysteem.

In eerste instantie gaf Spotify aan dat ‘Car Thing’ vooral een soort onderzoeksapparaatje is, om het luistergedrag in de auto te analyseren. Toch lijkt de analyse door te ontwikkelen naar een product voor consumenten. De muziekstreamingsdienst heeft namelijk de afgelopen twee jaar het uiterlijk van het accessoire regelmatig veranderd, dit suggereert dat Car Thing uiteindelijk bedoeld is voor het publiek.

Wil je altijd op de hoogte zijn van onder andere de laatste Spotify-functies en nieuwtjes? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo verscheen onlangs op iPhoned het nieuws dat de muziekstreamingsdienst aan een een HiFi-abonnement werkt en deelden we het nieuws over de grote update voor Spotify op desktop.

Meer nieuws over Spotify:

Bron: Steve Mosser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen