Spotify brengt app voor Apple Watch uit

Lars Paijmans
13 november 2018, 19:02
2 min leestijd

We hebben er even op moeten wachten, maar het moment is daar. Spotify heeft een speciale app voor de Apple Watch uitgebracht waarmee je muziek bedient vanaf je pols. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Apple Watch-app uitgebracht

Al vanaf de eerste Apple Watch vragen gebruikers zich af wanneer de officiële Spotify-app zou verschijnen. Dit moment is nu eindelijk aangebroken. De streamingsdienst heeft na een korte bèta de definitieve app voor de Apple Watch uitgebracht.

Je kunt hiermee muziek van je iPhone aanzetten uit de lijst met onlangs afgespeelde nummers. Het is nog niet mogelijk om rechtstreeks naar een album te gaan.. Ook kun je nog geen muziek of podcasts offline downloaden op je Apple Watch. Deze functie komt er later aan, maar wanneer heeft Apple niet gezegd.

Verder is de app redelijk simpel van opzet. Er zijn knoppen om naar het vorige of volgende nummer te gaan, het pauzeren van muziek en om een track toe te voegen aan je bibliotheek. Ook Spotify Connect is aanwezig, waardoor je gemakkelijk aangeeft via welke speaker de audio wordt afgespeeld. Je wisselt zo gemakkelijk tussen je Apple Watch, iPhone en Mac.

Wijzerplaten

Ook kun je uit meerdere Spotify-wijzerplaten kiezen, al werken deze vooral als snelkoppeling naar de app. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om het nummer dat je nu afspeelt te tonen. Dit is jammer, omdat daar op de Series 4 genoeg ruimte voor is.

Jammer genoeg biedt de Spotify Apple Watch-app nog geen ondersteuning voor de nieuwe schermformaten van de Series 4 (40 en 44mm). In plaats daarvan oogt de app het beste op oudere modellen met een kastgrootte van 38 of 42mm.

Het duurde even

Vorig jaar werd duidelijk dat Spotify de handen ineen sloeg met ontwikkelaar Andrew Chang, de maker van Snowy. Deze app bracht via een omweg het offline beluisteren van Spotify onofficieel naar de Apple Watch. Het resultaat was zo goed dat de muziekdienst contact zocht met Chang. De officiële app is in samenwerking met hem gemaakt.

Voordat Spotify zelf een Apple Watch-app naar buiten bracht waren er al diverse alternatieven, zoals Watchify. Deze afzonderlijke app doet hetzelfde als de officiële variant.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Meer over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen