De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Spotify groeit hard, zou artiesten met Apple Music-deals benadelen

Wouter Nijsen
27 augustus 2016, 12:55
1 min leestijd
Spotify groeit hard, zou artiesten met Apple Music-deals benadelen

Hoewel Spotify nog steeds een stukje groter is dan Apple Music, lijkt de muziekdienst een opmerkelijke strategie toe te passen. Volgens een nieuw bericht zou Spotify artiesten die een exclusieve Apple Music-deal sluiten, benadelen.

Lees verder na de advertentie.

‘Spotify benadeelt artiesten’

Bloomberg schrijft dat Spotify artiesten met een Apple Music-deal benadeelt door nummers minder goed in de zoekresultaten voor te laten komen, en ze niet toe te voegen aan populaire afspeellijsten. Deze strategie, die door Spotify wordt gebruikt om artiesten ‘terug te pakken’, zou al een jaar worden toegepast, ook bij artiesten die een deal hebben met Tidal.

Spotify onderhandelingen

Spotify ontkent het bericht echter en ook is het onduidelijk om welke artiesten het precies zou gaan. Mogelijk gaat het alleen om minder bekende artiesten, waarvan het minder opvallend is als zij niet worden meegenomen in afspeellijsten of niet goed vindbaar zijn in de zoekmachine van de muziekdienst.

Spotify en Apple Music

Eerder deze week verscheen het nieuws dat Apple Music Spotify in de onderhandelkamer in de weg zou zitten. Bij contracten van Spotify met platenmaatschappijen die aflopen en dus verlengd moeten worden, zouden platenlabels tegengas geven wat de prijs betreft. Hier zou Apple een rol in spelen, door een hogere prijs te willen betalen voor dezelfde rechten, waardoor Spotify gedwongen wordt om dit ook te doen.

Toch blijft Spotify Apple Music voorlopig voor wat gebruikersaantallen betreft. De muziekdienst zou nu 39 miljoen betalende gebruikers hebben, terwijl dat aantal in maart nog op ongeveer 30 miljoen stond. Een flinke groei dus, terwijl het totale aantal Spotify-gebruikers op 125 miljoen zou staan. In juni had Apple Music nog 15 miljoen betalende gebruikers, maar het is onduidelijk hoeveel dat er nu zijn.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu