Spotify abonnementen: deze zijn er (en deze prijzen betaal je)

Yannick Chalkiopoulos
9 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
Spotify abonnementen: deze zijn er (en deze prijzen betaal je)

Spotify heeft meerdere abonnementen, die verschillende functies én andere prijzen hebben. Wij zetten de functies en abonnementsprijzen voor je onder elkaar!

Lees verder na de advertentie.

Voordelen van Premium op Spotify

Spotify heeft de afgelopen jaren meerdere abonnementen gelanceerd. De muziekdienst is gratis te gebruiken, maar je mist dan belangrijke functies die bij betaalde abonnementen wél beschikbaar zijn. Zo kun je bij de gratis versie wel naar muziek luisteren, maar hoor je tussendoor reclame en kun je de volgorde van de nummers niet aanpassen. Ook kun je muziek en podcasts niet downloaden bij de gratis versie.

Reden genoeg dus om een abonnement te nemen bij Spotify, maar welke opties zijn er precies? En hoeveel betaal je voor de verschillende Premium-versies? Bij ieder betaald abonnement krijg je in ieder geval dezelfde Premium-functies, alleen het aantal personen waarmee je het abonnement deelt verschilt. Bekijk hier alle voordelen die je krijgt bij een betaald abonnement op de muziekdienst:

spotify premium voordelen

Deze Spotify abonnementen zijn er

Je hebt bij Spotify de keuze uit vier abonnementen. Bij al deze abonnementen kun je reclamevrij naar muziek luisteren, nummers downloaden, de volgorde van je wachtrij aanpassen en de hoogste geluidskwaliteit selecteren. Het is bij het afsluiten van een abonnement op Spotify goed om te bedenken met hoeveel mensen je het account wilt delen. Dit zijn de Premium-opties die Spotify op dit moment aanbiedt:

Individual Premium (10,99 euro per maand)

 • Eerste drie maanden gratis;
 • Geschikt voor één Premium-account;
 • Opzeggen altijd mogelijk.

Student Premium (5,99 euro per maand)

 • Eerste maand gratis;
 • Geschikt voor één Premium-account (alleen beschikbaar voor studenten die zijn ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs);
 • Opzeggen altijd mogelijk.

Duo Premium (14,99 euro per maand)

 • Geen gratis proefperiode;
 • Geschikt voor twee Premium-accounts;
 • Opzeggen altijd mogelijk.

Family Premium (17,99 euro per maand)

 • Geen gratis proefperiode;
 • Geschikt voor zes Premium-accounts;
 • Beheer content die als expliciet is gemarkeerd;
 • Opzeggen altijd mogelijk.
spotify abonnementen

Spotify abonnementen delen op hetzelfde adres

Volgens Spotify zijn de abonnementen alleen bedoeld om te delen met mensen die op hetzelfde adres wonen. In praktijk wordt dit niet gecontroleerd, zoals andere diensten als Netflix en Disney Plus inmiddels wel doen of van plan zijn. Je kunt het abonnement vooralsnog dus wel delen met familie of vrienden die op een ander adres wonen. Deze moeten dan alleen eenmalig bevestigen dat ze op jouw adres wonen. Het is nog niet bekend of Spotify hier in de toekomst verandering in gaat brengen.

Twijfel je nog of je een abonnement op Spotify af wilt sluiten? Dan kun je bij het individuele of studentenabonnement eerst kijken of de muziekdienst bij je past tijdens de gratis proefperiode. Pas wel op, want daarna wordt het betaalde abonnement automatisch verlengd. Het gratis proefabonnement is alleen beschikbaar als je nog niet eerder hebt betaald voor Spotify. Kies je toch liever voor een andere muziekdienst? Probeer dan Apple Music hier een maand lang gratis uit:

Meer over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu