Spotify heeft 50 miljoen gebruikers, terwijl Snapchat ook ‘muziek overweegt’

Lars Paijmans
3 maart 2017, 8:42
1 min leestijd

De grootste muziekdienst er wereld is er weer een stukje groter op geworden. Zojuist werd bekend dat Spotify 50 miljoen gebruikers heeft, maar waar laat dit concurrent Apple Music? En wat is Snapchat van plan?

Lees verder na de advertentie.

Spotify 50 miljoen luisteraars bereikt

Via een tweet maakte Spotify bekend de mijlpaal van 50 miljoen te hebben bereikt. Behoorlijk indrukwekkend, zeker als je je bedenkt dat de muziekdienst in september 2016 nog 40 miljoen luisteraars had. Ondanks concurrentie van diensten als Apple Music blijft Spotify dus hard doorgroeien.

Spotify 50 miljoen

Ondertussen heeft Apples muziekdienst 20 miljoen gebruikers sinds december 2016. Als we het tempo doorberekenen waarop Apple Music gegroeid is, zit dat aantal nu ongeveer op 22 miljoen.

Het begint er echter op te lijken dat zowel Spotify als Apple Music er een nieuwe concurrent bij krijgen: Snapchat. Techcrunch stelt dat Snapchat al langer met het idee speelt om meer met muziek te gaan doen. Geen muziekdienst waar je maandelijks voor moet betalen, maar wel meer samenwerkingen met artiesten voor exclusieve deals.

Snapchat heeft immers een enorm grote doelgroep, en artiesten gebruiken de dienst al om in contact te komen met fans. Ook zou Snapchat in 2015 al overwogen hebben om het platenlabel van Taylor Swift te kopen en werden er onlangs nog nummers toegevoegd als achtergrondmuziek van lenzen.

Kapers op de kust

Muziek lijkt dan ook een logische manier te zijn om Snapchat verder te laten groeien. Ook Apple kijkt inmiddels verder dan haar eigen categorieën om meer zieltjes voor Apple Music te winnen.

Zo verschijnen dit jaar de eerste tv-series die exclusief voor Music-leden te bekijken zijn. Carpool Karaoke en Planet of the Apps bijten het spits af. Maar volgens recentere geruchten heeft Apple nog veel grootsere plannen als het op originele tv-content aankomt.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen