Spotify groeit sneller dan Apple Music

Erwin Vogelaar
14 september 2016, 20:31
2 min leestijd
Spotify groeit sneller dan Apple Music

Inmiddels heeft Spotify 40 miljoen betalende gebruikers. Dit betekent een groei van 10 miljoen gebruikers in een half jaar. Deze groei is een stuk sterker dan die van Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Spotify 40 miljoen

Spotify heeft inmiddels 40 miljoen betalende gebruikers. Ceo en oprichter van Spotify Daniel Ek heeft dit via Twitter bekend gemaakt met de tekst “40 is the new 30. Million.” De statistiek is later ook nog door Spotify bevestigd tegenover website 9to5Mac. Afgelopen maart had Spotify nog nieuws dat het dertig miljoen betalende gebruikers had. Dat betekent dus een groei van 10 miljoen gebruikers in een half jaar.

Dit is een groot verschil met de groei van Apple Music. De muziekdienst van Apple heeft inmiddels 17 miljoen gebruikers, terwijl er in april nog 14 miljoen gebruikers waren. Dat gaat dus om een kleinere groei van 4 miljoen gebruikers.

https://twitter.com/eldsjal/status/776049074386694144

Spotify en Apple hebben niet alleen in de strijd voor gebruikers ruzie. Zo stelde Spotify eind juni dat Apple een app-update tegenhield uit angst voor concurrentie met Apple Music. Apple reageerde vervolgens teleurgesteld op deze beschuldigingen, die volgens het bedrijf nergens op slaan. Vorige maand bleek dat Apple nu ook Spotify in de weg zit in de onderhandelkamer.

De strategie die Apple toepast om gebruikers van Spotify naar Apple Music te lokken is het kopen van exclusieve rechten op muziek. Zo was het nieuwe album Blonde van Frank Ocean tijdelijk exclusief te beluisteren op Apples muziekdienst. Inmiddels is het album ook gewoon op Spotify te horen. Spotify doet niet aan het opkopen van deze exclusieve rechten en toch groeit deze muziekdienst sneller. Wil je toch de overstap maken naar Apple Music? Dan wil je ook je afspeellijsten meenemen. Met de app Songshift is dit mogelijk. Zo gaat er niets verloren van de muziek die je over de jaren bij elkaar verzameld hebt.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen