Topsporters helpen Apple met het ontwikkelen van de iWatch

Rutger Otto
21 juni 2014, 14:15
2 min leestijd
Topsporters helpen Apple met het ontwikkelen van de iWatch

Meer en meer geruchten wijzen erop dat Apple dit jaar de langverwachte Apple Watch aankondigt. Het apparaat zal heel belangrijk worden in combinatie met HealthKit in iOS 8. Het bedrijf werkt samen met topatleten om de Apple Watch als dé fitness-wearable te presenteren.

Lees verder na de advertentie.

sporters iwatch klein

De iWatch zal naar verluidt stappen tellen, registreren hoeveel calorieën je verbrandt en wat je hartslag is. Daarnaast kan hij worden uitgerust met sensoren om vochtigheid, bloeddruk en zweet te meten.

Apple laat sporters Apple Watch testen

Apple heeft een aantal grote namen in huis gehaald om van de iWatch een succes te maken. Zo werkt Jay Blahnik mee aan het project, de man die eerst fitness consultant was bij Nike. Hij schijnt momenteel met atleten te werken voor Apple. Blahnik is niet de enige werknemer die bij Nike vandaan komt, Apple zou een aantal ontwikkelaars in dienst hebben genomen die eerst aan Nike-wearables als de FuelBand werkten.

Volgens bronnen heeft Apple in de afgelopen weken de hulp ingeroepen van een aantal professionele atleten om de Apple Watch te testen. Sporters vanuit de NBA, MLB en NHL zijn uitgenodigd op de Apple campus in Cupertino om de wearable in training te testen. Daaronder zou bijvoorbeeld sterbasketballer Kobe Bryant zijn, die vorige maand bij Apple werd gespot. Daar zou hij een gesprek hebben gehad over ‘nieuwe producten’.

iWatch sensoren

Eerder werd al gemeld dat de Apple Watch voorzien zou worden van meer dan tien sensoren, waaronder een paar om gezondheid en fitness mee te kunnen registreren. Naast een fitnessapparaat zal de iWatch ook vormgegeven worden als mode-accessoire. Volgens geruchten komt de smartwatch in verschillende formaten uit (de grootste heeft een scherm van liefst 2,5 inch). Het display krijgt een rechthoekige vorm. Naar verwachting komt de iWatch in oktober al uit.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen