De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gesproken artikelen in iTunes en Podcasts vanaf nu live

Rutger Otto
4 oktober 2016, 12:10
2 min leestijd
Gesproken artikelen in iTunes en Podcasts vanaf nu live

iTunes heeft een afdeling met ‘Spoken Editions’, waar je naar opgelezen versies van artikelen kunt luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Spoken Editions

Spoken Editions dook in september al op in iTunes, maar dat bleek een valse start. Inmiddels is de sectie officieel beschikbaar, te vinden via deze link in iTunes op de Mac en pc en via Apples Podcasts-app voor iOS.

De Spoken Editions-afdeling bevat bij lancering ruim veertig artikelen die zijn omgezet in spraak. Apple heeft samenwerkingen gesloten met media als Reuters, Wired, IGN, Gizmodo, Time en Playboy om gesproken edities uit te brengen van artikelen die online te lezen zijn.

Abonneren

Als gebruiker kun je je abonneren op de verschillende uitgaven van podcasts die de sectie je biedt. Nieuwe gesproken edities komen dan automatisch binnen, zodat je altijd en overal op de hoogte bent van de laatste nieuwsvoorziening en achtergronden.

spoken editions

Nieuwe mogelijkheden voor uitgevers

De podcastversies van de publicaties worden gemaakt met techniek van SpokenLayer, een bedrijf dat een dienst ontwikkelde waarmee uitgevers artikelen snel kunnen omzetten in audio-opnames. Die zijn vervolgens snel te verspreiden via online platformen als iTunes en SoundCloud. Volgens de oprichters van het bedrijf helpt dit de media bij het creëeren van een eigen stem. Zo kan een medium met jong publiek kiezen voor een jonge stemacteur om hen te bereiken.

Voor uitgevers is het daarnaast een nieuwe mogelijkheid om geld te verdienen, omdat er audio-advertenties aan worden toegevoegd. SpokenLayers verwacht dat er elke week honderden afleveringen geproduceerd zullen worden.

Eigen speaker van Apple

TechCrunch schrijft dat de Spoken Editions wel eens kunnen leiden tot een eigen speaker van Apple. Daarmee zouden gebruikers niet alleen mee naar podcasts kunnen luisteren, maar ook Siri kunnen inschakelen. Amazon heeft al zo’n speaker genaamd Echo (met spraakassistent Alexa) en ook Google komt binnenkort met zo’n speaker op de markt genaamd Home,

Lees meer over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu