Netflix wil speciale versies van films en series uitbrengen voor mobiel

Rutger Otto
16 maart 2017, 13:32
2 min leestijd
Netflix wil speciale versies van films en series uitbrengen voor mobiel

Videodienst Netflix merkt dat het aantal mensen dat films en series op hun telefoon kijkt groeit. Daarom bekijkt het bedrijf de mogelijkheden om specifieke versies van video’s voor de smartphone uit te brengen.

Speciale Netflix-films

Plannen hiervoor heeft product-topman Neil Hunt van Netflix bekend gemaakt aan verschillende journalisten, schrijft onder meer The Verge. “Het is geen vreemd idee om een bepaalde filmkopie te pakken en daarvan een andere versie te maken voor mobiele kijkers”, zegt Hunt. “De komende jaren willen we gaan bekijken wat hiervan de mogelijkheden zijn.”

Hoe zulke verschillen er precies uitzien is niet bekend. Een idee zou zijn om bepaalde scenes die er minder duidelijk uitzien op een klein scherm aan te passen zodat dit wel het geval is. In sommige gevallen zijn er zoveel zaken in beeld bij een film of serie, dat het zeker op een klein scherm lastig is te ontwaren wat er precies gebeurt. Dit worden dan bijvoorbeeld achterwege gelaten. Of hiervoor scènes en shots specifiek voor het mobiele publiek moeten worden opgenomen, is dan ook maar de vraag waar Netflix zich over zal buigen.

netflix interview

Ook HDR op mobiel

Binnenkort moet ook HDR-beeld op de telefoon te zien zijn. Hunt vindt dat ‘High Dynamic Range’ niet alleen geschikt is voor grote schermen, maar ook gemakkelijk kan op mobiel. De eerste telefoons met HDR-ondersteuning komen binnenkort uit, waaronder de LG G6. Voor de nieuwe iPhone in 2017 wordt HDR-ondersteuning nog niet verwacht.

Netflix dataverbruik

Twee weken geleden sprak iPhoned op het Mobile World Congress in Barcelona met Todd Yellin, hoofd innovatie van Netflix. In dat Netflix-interview kwamen andere zaken aan bod over het optimaliseren van de videodienst op mobiel. Netflix wil bijvoorbeeld zorgen dat je nooit meer hoeft te bufferen en past daarom constant de kwaliteit aan aan je verbinding. Daarnaast moet video’s kijken op Netflix minder data uit je bundel opslurpen, zodat onderweg kijken aantrekkelijker wordt.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: The Verge
Categorie: Apps
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's