Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Drie studenten gered dankzij iPhone en SOS-noodmelding via satelliet

Maurice Snijders
25 april 2023, 10:47
2 min leestijd
Drie studenten gered dankzij iPhone en SOS-noodmelding via satelliet

Studenten hebben hun leven te danken aan SOS-noodmelding via satelliet. Ze zaten vast in een ravijn, maar een iPhone heeft ze gered.

Lees verder na de advertentie.

SOS-noodmelding via satelliet red studenten

Met SOS-noodmelding via satelliet kun je de nooddiensten inschakelen wanneer je iPhone geen wifi of mobiel bereik heeft. De functie is alleen beschikbaar op de iPhone 14iPhone 14 ProiPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus en sinds de release van iOS 16.4 ook te gebruiken in Nederland.

In Nederland heb je SOS-noodmelding via satelliet waarschijnlijk niet zo snel nodig, maar er zijn plekken op de wereld waar de functie zeker geen overbodige luxe is. Dit blijkt wel weer uit het feit dat er afgelopen week drie studenten uit een ravijn zijn gered door SOS-noodmelding via satelliet.

Gered door SOS-noodmelding via satelliet

SOS-noodmelding satelliet

De drie studenten kwamen tijdens hun avontuurlijke tocht in een ravijn terecht met onverwacht diep water, wat waarschijnlijk veroorzaakt is door de natte winter in Utah. Ze kwamen vast te zitten in het water en twee van hen vertoonden al symptomen van onderkoeling.

Door de ligging van het ravijn was er geen mobiel bereik, maar gelukkig had de derde student een iPhone 14 bij zich. Dankzij de functie SOS-noodmelding via satelliet lukte het om een bericht naar de nooddiensten te sturen. Vervolgens werden ze gered door een helikopterteam uit Salt Lake City, met paramedici uit Arizona aan boord. De Emery County Sheriff’s Office plaatste een gedetailleerd verslag van de gebeurtenis op Facebook.

SOS-noodmelding via satelliet in Nederland

Zoals gezegd, heb je de functie SOS-noodmelding via satelliet in Nederland waarschijnlijk niet snel nodig, omdat de mobiele dekking hier behoorlijk goed is. Toch zijn er nog altijd plekken waar je plotseling geen mobiel bereik kunt hebben. Daarnaast is de functie natuurlijk ook goed te gebruiken als je op vakantie bent.

Daarom is het een goed idee om de functie alvast uit te proberen. Dan weet je precies wat je kunt verwachten, mocht je onverhoopt een keer gered moeten worden door SOS-noodmelding via satelliet.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu