Sony brengt draadloze AirPods-concurrent met ruisonderdrukking uit

Michel van 't Klaphek
7 juli 2019, 10:33
2 min leestijd

Sony heeft de WF-1000XM3 aangekondigd. Dit is niet de meest sexy naam, maar de AirPods-concurrent heeft een hoop in huis. De oordopjes met actieve ruisonderdrukking liggen vanaf augustus in de winkels.

Lees verder na de advertentie.

Sony WF-1000XM3 officieel: een nieuwe concurrent voor de AirPods

De AirPods zijn inmiddels een stijlicoon, maar er zijn meer draadloze oordopjes verkrijgbaar. Sony doet ook een duit in het zakje en heeft de WF-1000XM3 aangekondigd. Het komt er in feite op neer dat Sony alle kenmerken van zijn veelgeprezen WH-1000XM3-koptelefoon, die over je oren heen ‘valt’, in een veel compactere headset heeft weten te stoppen.

Sony WF-1000XM3 2

De in-ear oordopjes vallen vooral op dankzij de uitgebreide noise cancellation-functie. De headset maakt hierbij onderscheid tussen ruis, dus geluid dat storend is, en nuttig omgevingsgeluid, zoals het waarschuwsignaal van openbaar vervoer. Je bestuurt de noise cancellation met het linkeroordopje, de rechter is bedoeld voor het aanpassen van muziekvolume.

Door je vinger even op het linkerdopje te houden deactiveer je tijdelijk de ruisonderdrukking, bijvoorbeeld omdat er iets in de trein wordt omgeroepen. Beide oordopjes verbinden apart van elkaar met je telefoon. Dit is handig, want op deze manier is de verbinding stabieler en heb je bijvoorbeeld minder last van audiovertraging tijdens het kijken van een video.

Accuduur en specificaties

De Sony WF-1000XM3 heeft een accuduur van zes uur wanneer je de actieve ruisonderdrukking gebruikt. Zet je deze uit, dan kun je tot wel 8 uur naar muziek luisteren. Bij aankoop krijg je een speciaal oplaaddoosje. Tien minuten opladen is genoeg om weer anderhalf uur naar muziek te kunnen luisteren.

Sony WF-1000XM3

Verder beschikt de Sony WF-1000XM3 over een speciale techniek om de geluidskwaliteit van mp3-bestanden kunstmatig te verhogen, waardoor het nummer uiteindelijk in ‘high resolution audio’-kwaliteit wordt afgespeeld. Het grootste nadeel van de AirPods-concurrent is zonder meer dat de oordopjes niet zweet- of waterbestendig zijn. Hierdoor kun je ze in theorie niet in de sportschool gebruiken, of tijdens een regenbui.

De Sony WF-1000XM3-oordopjes zijn verkrijgbaar in het zilver of zwart en liggen vanaf 9 augustus in de winkels. De headset kost 250 euro en is alvast vooruit te bestellen. Niet zo’n fan van Sony? Neem dan een kijkje in onze koptelefoon-koopgids, waarin we 5 draadloze oordopjes hebben getest.

→ Pre-order Sony WF-1000XM3 bij Coolblue (250 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen