Deze games gebruiken je iPhone als PlayStation 4-controller

Erwin Vogelaar
13 juni 2017, 20:32
2 min leestijd
Deze games gebruiken je iPhone als PlayStation 4-controller

Sony heeft PlayLink aangekondigd, een manier om je iPhone in te schakelen als controller voor het spelen van PlayStation-games met je vrienden. Zo werkt het.

Sony PlayStation PlayLink

De Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles is in volle gang. Alle grote gamebedrijven houden tijdens deze beurs een presentatie met nieuwe games. Sony liet naast grote blockbusters een manier zien om je iPhone in te schakelen voor het spelen van games met je vrienden. Het heet PlayLink en de eerste games zijn aangekondigd.

PlayLink is een app die je downloadt op je iPhone, waarna het toestel verbonden wordt met een PlayStation 4. Je iPhone heeft vervolgens veel meer mogelijkheden dan een standaard controller met knoppen. Een touchscreen is immers een stuk toegankelijker dan zo’n ingewikkelde joypad. Je iPhone wordt uiteraard niet voor games als God of War of Uncharted gebruikt, maar voor spelletjes die je met een groep speelt. Zoals de volgende games.

That’s You!

That’s You! is een quizgame die gebruikmaakt van allerlei mogelijkheden van je iPhone. Zo is in de video te zien hoe er getekend wordt op het scherm, maar ook hoe er regelmatig foto’s worden gemaakt. Dit is de eerste game voor PlayLink en is vanaf 4 juli verkrijgbaar.

Hidden Agenda

Hidden Agenda is een spannende detective-game. Met elkaar maak je keuzes die het verhaal beïnvloeden en moet je de moordenaar te pakken krijgen. Op je iPhone kun je die keuzes maken en ondertussen achtergrondinformatie over de personages bekijken. Ook krijgt iedereen een geheime opdracht op het scherm te zien die uitgevoerd moet worden, zonder dat de anderen het doorhebben.

Uiteraard komen er meer quiz-games uit voor PlayLink, omdat deze technologie daar het meest geschikt voor is. Ook verschijnt SingStar Celebartion, een karaokegame waarmee je iPhone in een microfoon verandert.

Lees het laatste nieuws over Sony

Categorie: Apps
Spotlight: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's