‘Deze Sony-camerasensor kan iPhone-foto’s in het donker sterk verbeteren’

Florence Peeters
24 juli 2018, 17:29
2 min leestijd
‘Deze Sony-camerasensor kan iPhone-foto’s in het donker sterk verbeteren’

De iPhone krijgt in de toekomst mogelijk een 48-megapixel camerasensor van Sony. De uitvinding komt te laat voor de 2018 iPhones, maar wie weet zien we de camera terug in de iPhones van 2019.

Lees verder na de advertentie.

Hoe de Sony-camerasensor iPhone foto’s kan verbeteren

In de strijd om welke smartphone de beste camera heeft, kan Apple de winnaar zijn als ze Sony opnieuw als leverancier aannemen. De nieuwe Sony-cameralens heeft het hoogste aantal pixels op de markt tot nu toe. Zo’n hoge resolutie in een kleine chip voor smartphones betekent normaal gesproken dat de camera in slecht licht geen scherpe plaatjes oplevert.

Sony zegt dat met de nieuwe camera, de IMX586, met beide rekening is gehouden. Bij slecht licht worden vier pixels samengevoegd tot een 12-megapixel-sensor die ook in het donker scherp schiet. Ook de videoresolutie is hoog. Sony heeft bij de bekendmaking via een blog een voorbeeld gepost van het verschil met een 12-megapixel camera en de nieuwste sensor.

Lees ook: 8 tips om alles uit de standaard Camera-app van de iPhone te halen

Sony-camerasensor iPhone

De nieuwe sensor neemt video op in 4K met maximaal 90 frames per seconde. Uit tests is gebleken dat iPhone-camera’s het in het donker soms lastig hebben om beelden scherp te houden. Door deze camerasensor in toekomstige iPhones te verwerken, kan Apple dit probleem oplossen.

In plaats van te focussen op een hoge resolutie, heeft Apple tot nu altijd camera’s gehad met een lagere resolutie. Daarmee schiet je bij minder licht scherper, wat bij Apple altijd hogere prioriteit heeft gehad. Het bedrijf gebruikt al jaren camerasensoren van Sony voor de iPhone. De kans is dus redelijk groot dat Apple opnieuw met Sony in zee gaat. iPhone-gebruikers schieten dan ineens met een stuk hogere resolutie. Sony heeft geen primeur met de technologie om deze functies samen te voegen. Huawei gebruikt namelijk al een soortgelijke technologie voor de P20 Pro, genaamd Pixel Fusion.

Op tijd voor de iPhone 2019

De Sony-camerasonsor verschijnt naar verwachting in september dit jaar. Dit is te laat voor de 2018 iPhones, dus de kans is groot dat we de camera eerst terugzien op één van Sony’s eigen Android-toestellen. Of Apple bij Sony blijft als cameraleverancier na deze onthulling en we de camerasensor kunnen verwachten in de iPhone 2019, is onbekend. Wel kwam eerder al naar buiten dat Apple de iPhone 2019 waarschijnlijk een driedubbele camera meegeeft om de camerakwaliteit naar een hoger niveau te tillen.

iPhone 2019 focust zich met driedubbele camera op AR en betere zoom’

Bron: Sony
Bronnen afbeeldingen: iDropnews, Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen