De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Sonos Controller-app krijgt ondersteuning voor SoundCloud

Wouter Nijsen
11 juli 2014, 8:58
1 min leestijd
Sonos Controller-app krijgt ondersteuning voor SoundCloud

Het heeft even geduurd, maar vanaf nu is het mogelijk om de grote muziekdatabase van SoundCloud ook te beluisteren via Sonos-speakers. Dat kan uiteraard met de bijhorende Sonos Controller-app voor de iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Nog wel in beta

mzl.mynamybr.175x175-75

SoundCloud is toe te voegen via de optie Muziekservices toevoegen in de applicatie, er is geen update voor nodig. SoundCloud (Sonos-app) begeeft zich nog wel in de beta, maar is goed genoeg ontwikkeld om al fatsoenlijk te kunnen gebruiken. Met SoundCloud heb je toegang tot de miljoenen nummers en remixes die te vinden zijn in de database.

Populariteit van SoundCloud

Gezien de populariteit van SoundCloud waren eigenlijk veel mensen in de veronderstelling dat SoundCloud support snel toegevoegd zou worden. Dat valt ook te lezen op veel internetfora. Sonos liet onlangs al weten dat er elke minuut 12 uur aan muziek en andere audio wordt geüpload.

Dankzij de update van Sonos heb je voortaan de mogelijkheid om via de Sonos Contoller-app nummers op te zoeken, te liken en afspeellijsten te streamen. Helaas is het nog niet mogelijk om vanuit de Sonos-app nieuwe afspeellijsten te maken of nummers toe te voegen.

Sonos

Het merk Sonos heeft een aantal boxen op haar naam staan die je met elkaar kan laten verbinden en vervolgens kan besturen met de  Sonos Controller-app voor de iPhone of de iPad. Je iOS-apparaat speelt in dat geval als centrale afstandsbediening. Er wordt geen gebruik gemaakt van Apple’s Airplay maar via Sonos’ eigen technieken. De Sonos-speakers staan bekend om hun flexibiliteit. Zo zou je je hele huis kunnen voorzien met deze draadloze boxen, per stuk te bedienen maar ook als één groep.

Sonos S1 Controller

Sonos, Inc.

Gratis via App Store

Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen