Sonos-speakers ondersteunen vanaf nu AirPlay 2 en Siri: zo werkt het

Lars Paijmans
11 juli 2018, 16:00
1 min leestijd
Sonos-speakers ondersteunen vanaf nu AirPlay 2 en Siri: zo werkt het

Apple en Sonos slaan de handen ineen en brengen niet alleen AirPlay 2, maar ook ondersteuning voor Siri naar Sonos-speakers. Dit maakt het makkelijker om muziek af te spelen, al zitten er wel een aantal beperkingen aan verbonden. De Sonos AirPlay 2 update is nu beschikbaar.

Update 11 juli 16:00 uur: De software-update voor Sonos-speakers die AirPlay 2 en Siri-ondersteuning voor Apple Music toevoegt is vanaf nu beschibkaar.

Origineel bericht:

Zo gaat Sonos AirPlay 2 en Siri ondersteunen

Sonos onthulde de komst van AirPlay 2 en Siri tijdens een persconferentie in San Francisco. De twee functies worden in juli via een gratis update toegevoegd. De volgende Sonos-speakers gaan Siri en AirPlay 2 ondersteunen:

  • Sonos Play: 5 tweede generatie
  • Sonos Playbase
  • Sonos One
Sonos Siri

Hoewel Sonos Siri gaat ondersteunen, betekent dit niet dat de speaker ineens in een HomePod verandert. Apple staat ondersteuning van Siri toe, maar heeft wel een aantal beperkingen toegevoegd. Zo kun je Siri alleen gebruiken om muziek te bedienen via je stem, en alleen voor Apple Music, de enige muziekdienst die Siri ondersteunt.

Omdat Sonos alleen Siri-commando’s voor muziek verstaat, kun je de speakers in tegenstelling tot de HomePod niet gebruiken om HomeKit-apparaten te bedienen, apps te openen of andere vragen te stellen. Interessant aan Sonos-speakers is dat ze niet alleen Siri maar ook Amazons Alexa ondersteunen. In theorie kun je straks dus vragen stellen aan twee verschillende assistenten.

Meerdere Sonos-speakers koppelen

Dankzij de komst van AirPlay 2 kun je gemakkelijk meerdere Sonos-speakers aan elkaar koppelen en heb je geen Sonos-app meer nodig om muziek af te spelen, dat doe je gewoon uit de Muziek-app. Wil je meer weten over de nieuwe functies van AirPlay 2? Check dan onze onderstaande gids.

Lees ook: AirPlay 2: 5 verbeteringen op rij en alles over ondersteunende speakers

Categorie: Devices
Thema's: Apple Music, Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen