Sonos stopt ondersteuning voor iOS 4 en 5

Rutger Otto
29 juli 2014, 15:15
1 min leestijd
Sonos stopt ondersteuning voor iOS 4 en 5

Binnenkort kunnen mensen met oudere iOS-apparaten deze niet meer gebruiken om hun Sonos-systeem mee te bedienen. Het bedrijf zet ondersteuning van de Controller voor iOS 4- en iOS 5-apparaten stop. Daaronder valt onder meer de iPhone 3G.

Lees verder na de advertentie.

Sonos richt zich op nieuwere iOS-systemen

sonos app

In de komende maanden verschijnt er een software-update voor Sonos-gebruikers met nieuwe functies. Om die te gebruiken is een apparaat met minimaal iOS 6 nodig. Daarmee vallen de iPhone 3G, de eerste generatie iPad en de tweede en derde generatie iPod touch af als Sonos-controllers.

Volgens het bedrijf is deze maatregel nodig om te investeren. “We moeten soms keuzes maken”, laat het bedrijf weten. “Wij nemen je investering in Sonos serieus en beloven dat je muziekbeleving in huis alleen maar beter wordt.”

Na de update zijn de aangegeven iOS-apparaten niet meer te gebruiken met Sonos apparatuur. De luidsprekers maken geen verbinding meer met je controller. Let dus op: de update is niet terug te draaien.

Als oplossing biedt het bedrijf alternatieven om je speakers te bedienen. Voor apparaten met iOS 6 of nieuwer is er niets aan de hand. Daarnaast kun je Sonos ook bedienen met een Desktop Controller voor Mac met OS X 10.6.8 of hoger of een pc die minimaal Windows XP SP3 draait, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8.

Sonos Controller downloaden

De iOS app van Sonos is te downloaden via de App Store. Je hebt daarvoor 18MB aan vrije opslagruimte nodig. Eerder deze maand bood Sonos ondersteuning voor SoundCloud. Verder kun je diensten als Spotify of Deezer gebruiken met het speakersysteem.

Sonos S1 Controller

Sonos, Inc.

Gratis via App Store

Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller
Sonos S1 Controller

Lees meer Sonos nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's