Sonos Move: 5 dingen die we weten over de eerste draagbare Sonos-speaker

Lars Paijmans
19 augustus 2019, 11:02
2 min leestijd
Sonos Move: 5 dingen die we weten over de eerste draagbare Sonos-speaker

Eind deze maand moet de Sonos Move verschijnen, de eerste draagbare bluetooth-speaker van het populaire speakermerk. In dit overzicht zetten we alles op een rij wat we er nu over weten.

Sonos Move uitgelekt: dit weten we er nu over

Eind augustus onthult Sonos een nieuw product, maar ondanks pogingen van het merk om dit geheim te houden, lekt nu wederom een lijst aan info uit via WinFuture. De website heeft officiële marketingafbeeldingen van de speaker ontdekt, samen met de bijbehorende informatie.

Sonos Move uitgelekt

1. Zo ziet de Sonos Move eruit

Dankzij de gelekte foto’s hebben we een goed beeld van hoe de Sonos Move eruitziet. De speaker heeft qua uiterlijk veel overeenkomsten met de andere modellen, maar is iets groter en smaller dan de Sonos One/Play:1.

2. Opladen via usb c of het oplaaddock

Omdat de Sonos Move gemaakt is om mee te nemen, kun je ‘m onderweg opladen via de usb c-poort op de achterkant. Ben je weer thuis, dan kun je de Move in een speciaal dock plaatsen. Dit zwarte ringetje kun je een vaste plek in je huiskamer geven, zodat je de Move er altijd in kunt terugzetten. Door dit dock in het stopcontact te steken, weet je zeker dat de speaker altijd is opgeladen als je ‘m meeneemt.

3. Gemakkelijk mee te nemen dankzij greep in de achterkant

Aan de achterkant van de Move is een grote uitsparing gemaakt voor je hand. Hierdoor kun je de speaker stevig vastpakken en veilig met je meenemen. Hier zitten ook verschillende knoppen verwerkt, naast de knoppen bovenop de speaker waarmee je de muziek bedient.

4. Ondersteuning voor AirPlay 2

De Sonos Move heeft vanaf het begin ondersteuning voor de Google Assistent en Amazon Alexa, maar ondersteunt ook AirPlay 2. Dat maakt het makkelijk om muziek vanaf je iPhone of iPad naar de Move te sturen. Opvallend genoeg werkt de Sonos-app niet als de Move van het dock gehaald is. In die modus koppel je de speaker gewoon als ieder bluetooth-apparaat via de instellingen van je iPhone.

5. Ondersteunt Auto TruePlay

De Move is de eerste speaker die Auto Trueplay ondersteunt. Deze nieuwe techniek gebruikt de ingebouwde microfoons om het geluid af te stemmen op basis van wat je afspeelt. Net als de HomePod van Apple kijkt de Move dus steeds welke muziek er wordt afgespeeld, om vervolgens de geluidsinstellingen hier optimaal op af te stemmen.

Naar verwachting wordt de Sonos Move onthuld tijdens een presentatie van Sonos op 26 augustus. Daar zullen we ongetwijfeld antwoord krijgen op de vragen die nu nog onduidelijk zijn. Zoals de prijs, de accuduur en of de Move ook surround- of stereogeluid ondersteunt.

Bron: WinFuture
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's