Overzicht: Alles wat je moet weten over de draagbare Sonos Move

Michel van 't Klaphek
6 september 2019, 13:03
2 min leestijd
Overzicht: Alles wat je moet weten over de draagbare Sonos Move

Sonos heeft haar eerste verplaatsbare speaker aangekondigd. De Sonos Move speelt muziek af via bluetooth of wifi en kan overweg met AirPlay 2. Ook heeft het bedrijf de One SL onthuld.

Sonos Move officieel: dit moet je weten

De Sonos Move is 10 inch groot en daarmee iets hoger dan de Sonos One. Hij leent zich daarom beter om in en rondom het huis te gebruiken, dan continu mee te nemen. De speaker is stof- en waterbestendig en kan volgens Sonos tegen een stootje, regen, vocht en hoge temperaturen.

Op een volle accu kun je tot 10 uur naar muziek luisteren. De Sonos Move wordt geleverd inclusief oplaadstation voor thuis. Wanneer je onderweg bent, kun je de speaker via usb-c van stroom voorzien, wat wel minder snel gaat. De Move kan overweg met AirPlay 2, zodat je via een Apple-apparaat muziek kunt aanzetten en bedienen.

Sonos Move officieel

Verder kun je de speaker zowel via bluetooth als wifi bereiken, waarbij onderling switchen naadloos gaat. Aan de bovenkant van de speaker zitten bovendien knoppen om een nummer terug en vooruit te spoelen, of de track te pauzeren.

De slimme speaker luistert wel naar commando’s van de Google Assistent, maar niet naar Siri. De Sonos Move is vanaf 24 september verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro. Bestellen kan via de officiële website van Sonos, of bij aangesloten verkooppunten.

Lees ook: Zo stream je Apple Music naar je Sonos-speakers

Sonos One SL officieel

Sonos One SL aangekondigd

Daarnaast heeft de Sonos Play:1 een opvolger gekregen: de Sonos One SL. Qua design lijkt deze behoorlijk op de Sonos One, die in 2017 uitkwam. De speaker heeft enkele bedieningsknoppen aan de bovenkant en kan eveneens overweg met AirPlay 2.

Zodoende kun je de speaker koppelen met een andere geluidsbox en tegelijkertijd muziek afspelen. In tegenstelling tot de Move kun je de Sonos One SL niet meenemen: hij is voor thuisgebruik bedoeld. De Sonos One SL is vanaf 12 september beschikbaar voor een adviesprijs van 179 euro.

Lees meer over Sonos

Bron: Sonos
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen