‘Sonos brengt deze herfst draagbare bluetooth-speaker met AirPlay 2 uit’

Michel van 't Klaphek
11 augustus 2019, 10:33
2 min leestijd
‘Sonos brengt deze herfst draagbare bluetooth-speaker met AirPlay 2 uit’

Sonos is bezig met een draagbare bluetooth-speaker. De geluidsbox kan overweg met AirPlay 2 en wordt waarschijnlijk later deze maand officieel aangekondigd. Dit zijn de eerste details over de Sonos S17.

Lees verder na de advertentie.

‘Sonos bluetooth-speaker op komst’

The Verge ontdekte dat Sonos deze week twee nieuwe producten heeft aangemeld bij de FCC, de Amerikaanse toezichthouder. Vooral het document waarin de Sonos S17 (waarschijnlijk een werknaam) beschreven wordt, valt op. Het gaat hier namelijk om een draagbare bluetooth-speaker. Sonos bracht tot nog toe alleen geluidsboxen met wifi-verbindingen uit.

Sonos bluetooth-speaker sonos s17 2

Qua design lijkt de nieuwe speaker op de Sonos One, maar hij is wel iets ronder. Aan de bovenkant zitten de knoppen voor het pauzeren en door- terugspoelen van muziek. Onderaan de Sonos S17 zit een aansluiting die naadloos aansluit op de bijgeleverde dockingstation. Volgens The Verge kun je de speaker ook via usb-c opladen, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent.

Hierover gesproken: aan de achterkant zit een hendeltje zodat de geluidsbox makkelijk verplaatsbaar is. Volgens de afbeeldingen zit deze hendel in de behuizing verwerkt, en is het dus niet een losstaande accessoire. Daarnaast zou er op de achterkant een knop zitten om te schakelen van wifi- naar bluetooth-verbinding, en vice versa.

Lees ook: Sonos-speakers ondersteunen vanaf nu AirPlay 2 en Siri: zo werkt het

AirPlay 2

Het voordeel van de aanwezigheid van een bluetooth-verbinding is dat je op die manier vanaf meer apparaten muziek, podcasts en meer kunt streamen. Zo wordt het via AirPlay 2 mogelijk om audio van je iPhone naar de Sonos-speaker te sturen. Bovendien is er zo niks aan de hand wanneer je tijdelijk geen wifi-verbinding hebt.

Wel is het interessant dat Sonos een bluetooth-speaker ontwikkelt, want in het verleden liet het bedrijf zich meermaals negatief uit over de technologie. Tot slot schrijft The Verge dat de Sonos S17 overweg kan met Alexa en de Google Assistent. Of hij naar het ‘Hé, Siri‘-commando luistert is niet bekend. Waarschijnlijk presenteert Sonos de nieuwe speaker (en andere producten) later deze maand tijdens een officiële presentatie.

Het laatste nieuws over Sonos

Bron: The Verge
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlights: AirPlay, Sonos
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's