Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Nieuwe Sonos-bèta laat je direct streamen vanuit de Spotify-app

Rutger Otto
1 november 2016, 20:49
2 min leestijd
Nieuwe Sonos-bèta laat je direct streamen vanuit de Spotify-app

Met de nieuwe publieke bèta van de Sonos-app voor de Mac is het eindelijk mogelijk om direct vanuit Spotify te streamen. De iOS-app is nog niet geschikt, maar volgt later.

Lees verder na de advertentie.

Sonos-bèta voor Spotify Connect

De publieke bètaversie van Spotify Connect werd eind augustus al aangekondigd, maar nu is hij eindelijk beschikbaar. Helaas nog niet op de iPhone, maar al wel op de Mac (en Windows en Android). Dat de bètaversie er is, die eigenlijk voor eind oktober gepland stond, betekent dat de functie binnenkort eindelijk voor iedereen beschikbaar komt in een officiële update.

sonos-beta

Dankzij de Spotify Connect-ondersteuning werkt Sonos beter samen met Spotify. Nu is het zo dat je Spotify al kunt luisteren via een Sonos-systeem als je de Sonos-app gebruikt, maar nog niet vanuit de Spotify-app. Daar komt met deze bèta verandering in. En dat is goed nieuws voor mensen die liever in het Spotify-ecosysteem blijven. Ook zijn daarmee de mogelijkheden beter geworden, zo was het lastiger om Spotify-afspeellijsten te zoeken via de Sonos-app en kun je nu ook Daily Mixes gemakkelijker afspelen.

Een meer open systeem

De toevoeging van Spotify Connect is een belangrijke stap voor Sonos, dat nog altijd een behoorlijk gesloten systeem heeft. Sinds kort werkt het bedrijf er echter aan om zijn speakers wat meer open te maken. Dat zal ook wel moeten als het de concurrentiestrijd wil winnen van een enorm aanbod aan bluetooth-speakers en de opkomst van slimme speakers van bedrijven als Amazon en Google.

Wanneer de officiële versie uitkomt, is nog niet bekend. Ook onduidelijk is wanneer en óf we de bèta op de iPhone kunnen proberen. Je kunt hem in elk geval al wel testen op de Mac. Schrijf je via de website even in als Sonos-bètatester, daarna kun je ermee aan de slag. Op deze pagina kun je de update voor de Mac downloaden.

Lees het laatste nieuws over Sonos

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen