Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Music via je Sonos-speakers luisteren: zo doe je dat

Redactie
10 februari 2016, 10:04
2 min leestijd
Apple Music via je Sonos-speakers luisteren: zo doe je dat

Sonos lanceert vandaag officieel ondersteuning voor Apple Music. Via de app van de Sonos kun je nu jouw muziek streamen naar de speakers.

Lees verder na de advertentie.

Sonos Apple Music ondersteuning

Het luisteren naar muziek via Apple Music was al sinds december mogelijk op een Sonos. De audiogigant testte toen de bètaversie. Vanaf vandaag is de ondersteuning niet langer in de testfase, laat topman Eddy Cue van Apple weten: “Sonos plus Apple Music zorgt voor een fantastische luisterervaring thuis.”

Sonos Apple Music

Om naar Apple Music te luisteren via jouw Sonos dien je de dienst toe te voegen aan de Sonos Controller. Hiervoor heb je de meest recente versie van de app nodig, die op dit moment nog niet beschikbaar is in de Nederlandse App Store. Wel kun je hier alvast de bètaversie downloaden, mocht je daar nog niet over beschikken.

Verder heb je natuurlijk een abonnement op Apple Music nodig. Deze kun je de eerste drie maanden gratis uitproberen, daarna kost de muziekstreamingsdienst 9,99 euro per maand. In de applicatie ga je naar de muziekbronnen en hier kies je voor Apple Music. Staat Apple Music er nog niet tussen, dan kies je voor ‘Muziekservices toevoegen’. Vervolgens dien je via de Sonos-app in te loggen bij Apple Music, waarna de dienst is toegevoegd.

Sonos publiceerde daarnaast de resultaten van de eigen studie genaamd ‘Music Makes It Home’. In dertig verschillende thuissituaties in acht verschillende landen werd onderzocht hoe het luisteren van muziek de relaties in een huis beïnvloedt. Uit de resultaten bleek onder meer dat muziek de romantiek bevordert en mensen gelukkiger kan maken. Zo voelde 43 procent van de deelnemers zich extreem geliefd na de introductie van muziek, een toename van 87 procent ten opzichte van de situatie waarin geen muziek aanwezig was.

Download de Sonos-app

De Sonos Controller is gratis te downloaden in de App Store. Op dit moment is voor Nederland alleen de versie met bèta-ondersteuning beschikbaar, maar daar moet vandaag verandering in komen. Je dient 80,9MB aan vrije opslagruimte beschikbaar te hebben en iOS 6.0 te hebben geïnstalleerd.

Sonos S1 Controller

Sonos, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Sonos
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu