Update: Sonos Amp en Port worden duurder, maar niet in Nederland

Michel van 't Klaphek
29 december 2019, 10:39
2 min leestijd

Heb jij een Sonos Amp of Sonos Port op het oog? Dan kun je de versterker of receiver maar beter snel in huis halen, want de producten krijgen begin 2020 een prijsverhoging. Dit komt door de verplaatsing van productie.

Update 30 december 19:59 uur:

Lees verder na de advertentie.

Sonos Nederland heeft laten weten dat de prijsverhoging alleen voor de Verenigde Staten opgaat. In Nederland blijven de prijzen van de Sonos Amp en Port dus gelijk. Je betaalt zodoende respectievelijk 599 en 449 euro voor de audioapparatuur.

Origineel bericht van 29 december 10:39 uur:

Sonos Amp prijs verhoogt, ook Sonos Port wordt duurder

Dat heeft het bedrijf laten weten aan investeerders. De Sonos Amp en Sonos Port worden 50 dollar duurder en de verhoging gaat per 9 januari in. Hoeveel de europrijs omhooggaat is nog onbekend, maar houdt rekening met een toename van een paar tientjes. De Sonos Amp heeft momenteel een prijs van 599 euro. Voor de Sonos Port ben je 449 euro kwijt.

sonos amp prijs

De prijstoename heeft te maken met een verandering van productielocatie. Sonos gaat de high-end audioapparatuur in Maleisië produceren, in plaats van China. De audiomaker wil in de toekomst minder afhankelijk zijn van één fabriek, en verspreidt de productie daarom. Eerder dit jaar ging het gerucht al dat Sonos een fabriek in Maleisië had geopend. Andere Sonos-producten worden niet duurder.

De Amp en Port zijn twee van de meest dure apparaten die Sonos produceert. Potentiële klanten zijn daarom minder gefocust op de prijs, en eerder bereid om een paar tientjes extra uit te geven. Dat verklaart een Sonos-medewerker in gesprek met The Verge. Audioproducten aan de onderkant van het assortiment concurreren juist veel meer op prijs.

sonos port prijs

Over de Sonos Amp en Port

De Sonos Port is een receiver. Met het apparaat kun je allerlei speakers en andere audioapparatuur op elkaar aansluiten. De Sonos Amp is een versterker. De apparaten zijn dan ook niet bedoeld voor de doorsnee consument die een speaker zoekt. Die zijn waarschijnlijk beter uit met bijvoorbeeld de Sonos Move, een verplaatsbare speaker.

Lees het laatste nieuws over Sonos

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen