Snowden ontwerpt case om iPhone-signalen te blokkeren

Rutger Otto
21 juli 2016, 16:30
2 min leestijd
Snowden ontwerpt case om iPhone-signalen te blokkeren

De beroemde NSA-klokkenluider werkt samen met hardware-hacker Andrew Huang aan een manier om elektrische signalen te monitoren die binnenkomen op antennes in de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Vliegtuigmodus niet betrouwbaar genoeg

Het wordt een apparaat dat lijkt op een iPhone-case, zo schrijft Wired. De case wordt aangesloten op de opening voor de simkaart. Langs die weg krijgt de case toegang tot de iPhone-antenne en kan in de gaten worden gehouden wanneer er wel of niet signalen worden doorgegeven.

De add-on is volgens Snowden en Huang nodig, omdat het een betrouwbaardere manier is om te checken of er geen signalen worden doorgegeven dan door vliegtuigmodus aan te zetten. Deze modus is namelijk nog steeds gevoelig voor omleidingen van hackers, waarna alsnog elektrische signalen op je iPhone binnen kunnen komen.

iphone snowden

Snowden iPhone-case blokkeert signalen

De case moet dat helemaal verhelpen, iets wat volgens Snowden en Huang interessant is voor mensen die hun telefoons moeten afschermen van bijvoorbeeld overheden. Onder meer journalisten die naar gevaarlijke landen reizen zouden hun iPhone op die manier anoniem kunnen gebruiken, zonder hun locatie steeds prijs te geven. “Overheden in landen als Syrië en Irak hebben manieren om telefoons dingen te laten doen, die ze niet zouden moeten doen”, zegt Huang. “Je denkt dat de telefoonradio uit staat en dat niemand weet waar je bent, maar er is toch een risico.”

De case moet niet groter worden dan een externe accu-case. De case heeft een klein scherm waarop je precies kunt zien of je bent afgeschermd en hoe lang al. Daarnaast toont het scherm of de GPS, het mobiele netwerk, Bluetooth en de wifi het doen. Worden er toch signalen ontdekt, dan krijgt de gebruiker een melding. Het is volgens Huang zelfs mogelijk om de telefoon met een druk op de knop uit te schakelen.

Niet meer dan een design

Het ontwerp van Huang en Snowden is op dit moment overigens niet meer dan een ontwerp. Er is nog niet eens een prototype. Wel hebben ze een uitgebreid artikel geschreven met het hoe en waarom. Dat vind je hier.

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu