‘Foto bevestigt nfc en snellere wifi-chip voor iPhone 6’

Gijs Ettes
28 juli 2014, 9:02
1 min leestijd
‘Foto bevestigt nfc en snellere wifi-chip voor iPhone 6’

De geruchten dat Apple een iPhone met een nfc-chip uitbrengt gaan al jaren, maar als we de Franse tech-site Nowhereelse mogen geloven gaat deze er toch echt komen in de iPhone 6. Daarnaast zou het toestel overweg kunnen met de snellere 802.11ac-standaard.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 wifi

Nowhereelse baseert zich op foto’s die zijn genomen van het vermeende moederbord van de iPhone 6, dat dus is uitgerust met een verbeterde wifi-chip en voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone beschikt over nfc. De geruchten met betrekking tot de implementatie van beide chips gingen al langer en lijken dankzij de foto’s niet meer zo ondenkbaar.

Nfc-chips zijn momenteel al in diverse Android-toestellen te vinden, maar bijvoorbeeld ook in de betaalpassen van banken als ING en ABN Amro. Dankzij de chip is het mogelijk om contactloos betalingen uit te voeren of bestanden uit te wisselen. Ook is het dankzij nfc gemakkelijk om snel een verbinding te maken met een ander apparaat, zoals een draadloze speaker.

iPhone 6 wifi

802.11ac is de nieuwe wifi-standaard die in theorie een drie keer zo hoge snelheid kan behalen als de huidige wifi-standaard, dankzij het gebruik van drie antennes in plaats van twee. Daarmee zou een snellere iPhone 6 wifi-chip een positief effect hebben op bandbreedte-intensieve taken zoals online gaming en het streaming van video’s in hd.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu