De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Geen usb-c voor de iPhones dit jaar, wel snelladen via de Lightning-poort’

Rutger Otto
2 maart 2017, 17:05
2 min leestijd
‘Geen usb-c voor de iPhones dit jaar, wel snelladen via de Lightning-poort’

De bekende analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple zijn Lightning-poort in de iPhone dit jaar helemaal niet vervangt voor een usb-c-alternatief. Apple zou snelladen juist mogelijk maken via de vertrouwde Lightning-ingang.

Lees verder na de advertentie.

Snelladen via Lightning op de iPhone

Eerder deze week schreef The Wall Street Journal dat de nieuwe iPhones dit jaar een usb-c-poort zou krijgen in plaats van een Lightning-ingang. Wij schreven al dat dat een onlogische stap van Apple zou zijn en ook de bekende, vaak betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities denkt dat het niet gaat gebeuren.

“We denken dat iPhones in 2017 drie iPhones uitbrengt die allemaal snelladen ondersteunen via ‘Type-C Power Delivery’-technologie”, schrijft Kuo in een notitie die MacRumors in handen heeft. “Maar daarvoor blijft Apple de Lightning-poort behouden.” De andere kant van het oplaadkabeltje krijgt mogelijk een usb-c-aansluiting. Dat zou logisch zijn, omdat gebruikers hun iPhone 8 dan zonder problemen kunnen opladen in nieuwe MacBooks die uitsluitend usb-c-poorten hebben.

Overstappen op usb-c weinig nut

De Lightning-ingang van de iPhone is net iets dunner dan usb-c. Het zou niet meteen logisch voor Apple zijn om deze aansluiting in te ruilen, al was het maar omdat het bedrijf geld verdient aan de licentierechten van de poort. De technologie voor snelladen werkt ook via Lightning, dus daarvoor hoeft Apple het ook niet te doen. Kuo noemt een voordeel van overstappen naar usb-c dat gebruikers HD-video’s sneller kunnen overzetten. Het snel overplaatsen van data is slechts een ‘niche-applicatie’ voor de iPhone, stelt Kuo. Mede daarom heeft een verandering niet veel nut.

De toestellen die Apple dit jaar uitbrengt, laden naar verwachting dus een stuk sneller op via de Lightning-poort. Afgezien van opladen via een kabel wordt ook verwacht dat de iPhones draadloos laden ondersteunen. Gebruikers leggen hun toestel simpelweg op een oplaadpad en de accu loopt vol.

Drie iPhones in 2017

In september worden drie iPhones verwacht. Twee daarvan, de iPhone 7S en iPhone 7S Plus, zijn verbeteringen van de huidige toptoestellen van Apple. Een derde toestel gaat mogelijk iPhone 8 of iPhone X heten. Deze iPhone krijgt mogelijk een geheel nieuw glazen design met een OLED-scherm waar Touch ID in verwerkt is. Het display zou meebuigen met de schermranden.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen