‘iPhone 5S snelheid ligt 31 procent hoger’
Roel van Hout

Bij een nieuwe iPhone hoort een nieuwe chip. Apple’s nieuwste, de A7, is naar verluidt zo krachtig dat de iPhone 5S snelheid 31 procent hoger ligt dan die van de iPhone 5.

Althans, dat beweert de Amerikaanse nieuwslezer Clayton Morris op Twitter, op basis van anonieme bronnen. Daar prat op gaan is altijd gevaarlijk, maar zo vlak voor een iPhone-event, dat naar alle waarschijnlijkheid op 10 september zal worden gehouden, neemt de waarschijnlijkheid van zulke geruchten wel toe.

iPhone 5s snelheid

Een snelheidstoename van 31 procent zou weer een grote stap voorwaarts betekenen voor de iPhone. Niet dat huidige iPhone 5-bezitters het slecht hebben: de huidige A6-chip is nog steeds absoluut geen kinderachtig stukje hardware – maar sneller is altijd beter.

‘Toename iPhone 5S snelheid mogelijk dankzij 64-bit chip’

De snelheidstoename zou mogelijk te maken kunnen hebben met de overstap naar 64-bit. Zonder heel technisch te worden: de Apple chips voor iOS-apparaten hebben altijd gebruik gemaakt van 32-bit, dus dat zou een verdubbeling qua capaciteit betekenen.

Het is nog niet zeker of de chip daadwerkelijk 64-bit zal zijn, maar er zijn wel geruchten dat Apple de technologie aan het testen is.

Nog maar een paar weken, en dan weten we meer! Voor die tijd even bijlezen? Dat kan met onze iPhone 5S, iPhone 5C en iOS 7overzichten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.