Waarom Snapchats overname van Vurb goed nieuws is voor gebruikers

Lars Paijmans
16 augustus 2016, 10:33
2 min leestijd
Waarom Snapchats overname van Vurb goed nieuws is voor gebruikers

Met de stevige concurrentie die Snapchat onlangs kreeg van Instagram, kan het sociale netwerk natuurlijk niet stil blijven zitten. De overname van de app Vurb geeft ons een aanwijzing voor Snapchats toekomstplannen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Vurb overname komt op het goede moment

Snapchat blijft gestaag groeien en ging onlangs Twitter al voorbij met een dagelijks aantal gebruikers van 150 miljoen. Dit betekent echter niet dat het bedrijf het rustig aan kan doen: Instagram bracht met Instagram Stories een geduchte concurrent uit, die op een aantal vlakken zelfs beter is dan wat Snapchat doet.

Snapchat Vurb

Dit heeft vooral te maken met het ontdekken van nieuwe volgers en dat is precies waar de overname van Vurb mee kan gaan helpen. Vurb is een app die zich specialiseert in het aanbieden van nieuws, films en meer op basis van de interesse van de gebruiker. Zo houdt de app rekening met Yelp-reviews als je naar een restaurant zoekt. Snapchat nam deze app over voor 110 miljoen dollar, zo schrijft The Information.

Lees ook: Wat Snapchat van Instagram Stories kan leren

Door deze techniek aan Snapchat toe te voegen, kan het een stuk gemakkelijker worden om mensen en merken te vinden die je graag wil volgen. Dit is goed nieuws voor jou als gebruiker, maar ook voor Snapchat, aangezien zij hierdoor merken en adverteerders effectiever aan gebruikers kunnen binden. Geen overbodige luxe, aangezien Snapchat nog steeds druk bezig is met bedenken van een goede manier om geld te verdienen aan hun sociale netwerk.

Zo werd de Verhalen-pagina onlangs al uitgebreid voor uitgevers, en speelt de dienst met het idee om speciale gesponsorde filters toe te voegen op basis van specifieke locaties. Door bijvoorbeeld een Snap te maken van een gebouw met een specifieke filter, kun je een kortingsbon verdienen voor het bedrijf dat deze filter op dat moment sponsort.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu