Verlanglijstje: 6 dingen die Snapchat nog beter zouden maken

Rutger Otto
15 juli 2016, 20:30
4 min leestijd
Verlanglijstje: 6 dingen die Snapchat nog beter zouden maken

De populaire berichten/foto’s/filmpjes-app Snapchat wordt regelmatig van een update voorzien. Door de jaren heen is de app steeds iets beter én populairder geworden. Deze functies missen we nog.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat verlanglijstje

Snapchat is zelf vrij geheimzinnig over het aantal gebruikers dat het heeft, maar vorige maand wisten ingewijden te melden dat er dagelijks zo’n 150 miljoen mensen wereldwijd van de app gebruikmaken. Daarmee is het Twitter (minder dan 140 miljoen) al voorbij. Maar Snapchat heeft de ambitie om nog veel groter te worden.

Waar gebruikers van apps als Facebook berichten online zetten als herinnering, pakt Snapchat het anders aan. De berichten verdwijnen namelijk. Soms na een paar seconden, een ‘verhaal’ pas na een dag. Het gaat om momenten – en die zijn op Snapchat net zo vergankelijk als in het dagelijks leven. Wil je snaps toch bewaren, dan sla je ze op op je iPhone.

Snapchat heeft de laatste tijd steeds updates doorgevoerd om de momenten zo goed en leuk mogelijk te kunnen presenteren, maar er zijn nog wel een paar opties die wij missen. Die zetten we hieronder op een rij.

Snapchat-iPhone-6S

1. Camerabelichting

De camera van Snapchat heeft een aantal handige functies. Twee keer tikken is wisselen van camera, lang ingedrukt houden bij een selfie tovert maskers tevoorschijn. Maar de camera zelf mag wel iets beter. En dan met name de belichting. Je kunt wel op het beeld drukken om te bepalen waar de focus van het licht moet komen, maar we zouden liever zien dat het als in de Camera-app van Apple zou werken; namelijk met een schuifje waarmee je de sterkte nog eens kunt bepalen. Zo krijg je meer invloed over hoe iets in beeld komt.

2. Muziek in je snaps

Met een beetje timing is het al mogelijk om muziek of geluiden onder je Snaps te zetten. Je opent een liedje in Spotify of een podcast in Overcast en als je begint te filmen, neemt Snapchat het geluid mee in de video. Dat komt omdat het geluid uit je speaker komt en de microfoon dat oppikt. Het zou fijn zijn als Snapchat ook geluid zou opnemen wat door je koptelefoon klinkt, bijvoorbeeld voor als je in de trein zit. Daarnaast zou een start/pauze-knop niet verkeerd zijn, zodat je beter kunt timen wanneer de muziek in je video moet starten.

dagelijkse snapchat-gebruikers

3. Grotere kwasten

Tekenen in de app is vrij standaard. Je kunt wat basiskleuren kiezen (en die aanpassen door tijdens het selecteren horizontaal en verticaal te slepen) en vervolgens is het krabbelen geblazen. Dat gaat prima, maar als je een vlak wil inkleuren, ben je wel even bezig, aangezien het lijntje heel dun is. De kwast is vooral geschikt om iets te markeren, niet om uitgebreide tekeningen te maken. Ondersteuning voor dikkere kwasten zou de mogelijkheden verbeteren, ook omdat tekenen aan de randen van het scherm met een dun pennetje tot problemen leidt.

4. Gebruikers rapporteren

Heb je iemand die je steeds vervelende berichten stuurt? Dan kun je diegene wel blokkeren, maar niet aangeven bij Snapchat. Dat kan bij andere sociale netwerken wel, maar Snapchat onderneemt niet zomaar stappen. Dat komt omdat Snapchat iets meer gesloten is, want je voegt vooral mensen toe die je kent. Maar dat betekent niet dat je onvindbaar bent voor anderen, bijvoorbeeld via de Snapchat qr-code of je gebruikersnaam. Een rapporteer-knop zou in die gevallen niet verkeerd zijn.

snapchat 3d stickers

5. Geofilters in Nederland

Oke, geofilters zijn natuurlijk al aanwezig op Snapchat. Zo kun je in Utrecht kiezen voor de Dom bij je foto en in Amsterdam bijvoorbeeld voor het station. Maar aangepaste geofilters zijn er nog steeds niet. In Amerika wordt de functie al wel gebruikt. Gebruikers kunnen dan zelf een gebied aangeven en daarvoor een (tijdelijk) filter maken. Leuk voor tijdens feestjes en handig als bedrijfspromotie. Daarvoor moet je dus wel betalen. Wanneer ze bij ons te gebruiken zijn, is nog niet duidelijk.

6. Lokale verhalen

De Verhalen-sectie van Snapchat is laatst nog op de schop gegaan. Er is nu nog meer ruimte voor artikelen van media zoals CNN, Comedy Central, Vice en BuzzFeed. Maar het is helaas voornamelijk gericht op de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor de live-verhalen waarvan de focus ligt op wereldwijde evenementen. Het zou voor Nederlandse en België gebruikers veel interessanter zijn om filmpjes en foto’s uit deze buurt te zien.

Wat mis jij nog op Snapchat? Laat het ons hieronder weten.

Categorie: Apps
Thema: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen