Snapchat-gebruikers woedend over update: petitie en boze reviews

Erwin Vogelaar
13 februari 2018, 9:17
2 min leestijd
Snapchat-gebruikers woedend over update: petitie en boze reviews

Snapchat-gebruikers uiten hun woede over het redesign van de app. De App Store stroomt vol met negatieve reviews en een petitie heeft al ruim 600.000 handtekeningen opgehaald. Snap moet de update terugdraaien.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat-update terugdraaien: petitie en boze reviews

Snapchat heeft last van concurrentie. Daarom heeft de app recentelijk een flinke update gekregen. Onder andere worden vrienden en merken beter gescheiden en is de volledige app beter geschikt voor nieuwkomers. In de praktijk valt het echter vies tegen. Snapchat-gebruikers zijn woedend en eisen dat de update wordt teruggedraaid. De grootste kritiek is dat de verhalen van vrienden moeilijk te vinden zijn.

Lees ook: 4 veranderingen van Snapchat 2.0 op een rij

Een petitie om de nieuwe Snapchat-update terug te draaien heeft al meer dan 600.000 handtekeningen verzameld. Petitie-starter Nic Rumsey schrijft: “Met de lancering van de nieuwe Snapchat-update hebben veel gebruikers ontdekt dat hierdoor de app niet gebruiksvriendelijker is geworden, maar juist veel functies heeft bemoeilijkt.”

Diegene die de update hebben uitgesteld, lijken toch verplicht te worden om deze te installeren. Sommige gebruikers stellen dat de app zonder pardon sluit en de update installeert, waardoor ze hun voortgang kwijtraken.

Boze reviews

Een blik in de App Store toont tevens de woede van gebruikers. Praktisch alle recente reviews bestaan uit een enkele ster. “De nieuwste update van Snapchat is vreselijk. Het zorgt ervoor dat ik niet langer gebruik wil maken van de app”, schrijft een Nederlandse App Store-reviewer. “Alles is gigantisch chaotisch en heel onoverzichtelijk.” De meeste gebruikers zeggen de app te verwijderen of vragen of de oude versie weer terug kan komen.

snapchat-update

Snapchat stond er altijd al om bekend dat het een lastig te begrijpen app is. Het idee van Snapchat werd echter door steeds meer andere apps met succes nagedaan zonder moeilijk te zijn, niet in de minste plaats door Instagram.

Een woordvoerder van Snapchat stelt tegenover The Guardian dat er geen plannen zijn om de update terug te draaien: “Updates zo groot als deze kunnen even wennen zijn, maar we hopen dat de community ervan zal genieten zodra ze gewend zijn.”

Wat vind jij van de nieuwe Snapchat-app: ben je net zo woedend, of vind je het allemaal wat overdreven? Laat van je horen in de reacties onder dit bericht.

Het laatste nieuws over Snapchat

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu