Snapchat komt nu ook tv-industrie veroveren

Lars Paijmans
24 oktober 2016, 8:31
2 min leestijd
Snapchat komt nu ook tv-industrie veroveren

Snapchat is al lang niet meer alleen een chat-app. Binnenkort brengt het bedrijf een bril met cameralenzen uit, maar ook de tv-industrie mag zich voorzichtig zorgen gaan maken. Hoe wil Snapchat tv veroveren?

Lees verder na de advertentie.

Snapchat tv ambities duiken op in vacatures

De miljoen gebruikers van Snapchat zijn doorgaans een stuk jonger dan de gemiddelde tv-kijker, wat het een interessante doelgroep maakt voor videomateriaal. Dit is ook Snapchat niet ontgaan, en als reactie hierop worden er ‘originele video-programma’s’ gemaakt. Deze zouden variëren tussen nieuwsvideo’s tot entertainment en realityshows.

Snapchat tv dienst

Dit blijkt uit een nieuwe vacature die weinig aan de verbeelding overlaat. Snapchats moederbedrijf Snap Inc zegt naarstig op te zoek te zijn naar verschillende managers voor ‘originele shows’. Dat dit verder gaat dan slechts het onderzoeken van de mogelijkheden, blijkt wel uit de vacatures voor mensen die pilots van shows willen reviewen, nieuwe ideeën pitchen en iemand die rechtstreeks samenwerkt met de producer.

Volgens Business Insider wordt Snapchat in de tv-wereld inmiddels omschreven als ‘actieve koper van originele tv-shows’. Het idee is niet zo gek als je denkt aan het beeld dat Snapchat van zichzelf heeft. Het sociale netwerk met het witte spookje omschrijft zichzelf als ‘de standaard nieuwsbron voor millenials ‘ en daar kan een tv-netwerk een sleutelrol in gaan spelen.

Een tv-zender voor jongeren, alleen op smartphones

Bovendien gaan deze Snapchat tv ambities al langer terug dan deze vacatures. Zo werd er in 2015 al een mislukte poging gedaan om eigen shows te maken. Sindsdien richtte de app zich op samenwerking met bestaande netwerken. Dit resulteerde onder meer in unieke afleveringen van het Amerikaanse NBC’s The Voice en Saturday Night Live.

Door dit verder uit te bouwen en hier ook actualiteitenprogramma’s aan toe te voegen heeft Snapchat potentieel goud in handen. Jongeren kijken minder tv en meer naar hun smartphone, en daar gaan tv-programma’s voor jongeren niets aan veranderen. Snapchat draait dit principe om, door de mogelijkheden van tv naar een app te brengen die nagenoeg iedereen onder de 25 al jaren gebruikt.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store
Categorieën: Apps, Geruchten
Thema: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen