Snapchat Spectacles nu beschikbaar in Nederland, zo bestel je ze

Lars Paijmans
2 juni 2017, 9:03
1 min leestijd
Snapchat Spectacles nu beschikbaar in Nederland, zo bestel je ze

Mooi op tijd voor de zomer brengt Snapchat zijn camerabril Spectacles naar Europa. Ook in Nederland kun je nu een exemplaar bestellen voor 150 euro.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Spectacles Nederland nu verkrijgbaar

Met de moordende concurrentie van Facebook, WhatsApp en Instagram, probeert Snapchat zich te onderscheiden met een eigen accessoire: de Snap Spectacles. De hippe zonnebril heeft een ingebouwde camera, zodat je een filmpje kunt maken vanuit jouw oogpunt.

Snapchat Spectacles Nederland

Net zoals de cameralens en de glazen van de bril, zijn de filmpjes die je maakt rond. Deze duren maximaal 10 seconden en worden vanaf de bril via wifi of bluetooth naar je iPhone gestuurd. Vervolgens vind je ze direct in Snapchat terug, inclusief de accustatus van je Spectacles. Daarna kun je ze handmatig naar je filmrol overzetten, zodat je ze naast Snapchat ook in andere apps kunt delen.

Je hebt hierbij de keuze uit een groene, oranje of zwarte bril, die allemaal 150 euro kosten. Dit is inclusief een oplaadkoker en oplaadkabel. De levertijd staat op het moment van schrijven op 3 tot 5 werkdagen, al is het niet duidelijk hoe groot de Europese voorraad is. Naast Nederland gaan de Spectacles namelijk ook in 13 andere Europese landen in de verkoop.

Lees ook: Welke van deze 5 apps kijkt het beste af bij Snapchat?

55 miljoen Europese gebruikers

Volgens Snapchat zijn er gemiddeld 55 miljoen mensen die de app gemiddeld een half uur per dag gebruiken. Toen de Spectacles oorspronkelijk alleen in de VS gelanceerd werden, liep de prijs op online marktplaatsen al snel op tot honderden dollars. De vraag is of Snap ook in Europa zo’n hype kan wegzetten met dit zomerse brilletje.

Je bestelt de Snapchat Spectacles via deze link

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Categorie: Apps
Thema: Snapchat

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen