‘Snapchat stopt met maken van eigen content’

Rutger Otto
13 oktober 2015, 12:11
2 min leestijd
‘Snapchat stopt met maken van eigen content’

Snapchat stopt met Snap Channel. Op het kanaal plaatste Snapchat eigen artikelen en video’s. Het bedrijf stopt verder met het maken van eigen video’s.

Lees verder na de advertentie.

Snap Channel stopt

Snapchat heeft tegenover de website Deadline bevestigd dat het met het eigen kanaal stopt. Dat betekent dat afscheid genomen wordt van een aantal medewerkers, waaronder Marcus Wiley. Hij werd in maart aangetrokken toen hij de overstap maakte van mede-hoofd van de afdeling comedy bij Fox Broadcasting. Ook andere werknemers kwamen uit de media-wereld, waaronder Peter Hamby, die voorheen politiek verslaggever was bij CNN. Onduidelijk is of hij ook moet vertrekken.

Snap Channel werd in januari gelanceerd als onderdeel van het Discover-gedeelte van Snapchat. Het plan was om Snapchat ook als uitgever van eigen video-content en artikelen te gaan ontwikkelen, maar dat idee lijkt (in elk geval voorlopig) van de baan.

Het Snap Channel werd een tijdje terug al offline gehaald van het Discover-kanaal, met de mededeling dat hij nog wel terug zou keren. Dat gebeurt dus niet. Snapchat gaat zich nu meer richten op het publiceren van content die van andere media komt. Dat deed het bedrijf overigens al met merken als BuzzFeed en Vice, die al originele video’s en artikelen op Snapchat zetten.

beveiliging snapchat

Discover-kanaal op Snapchat

Op de Discover-pagina staan verschillende media in cirkels weergegeven. De content die deze media bieden is meestal gericht op buitenlands nieuws en wordt samengesteld door journalisten, uitgevers en de Snapchat-redactie. Elke dag vind je er nieuwe dingen. Dankzij Snapchat kunnen uitgevers content speciaal richten op Snapchat-gebruikers, dankzij video’s en grote plaatjes.

Het Snapchat-icoon is dan wel verdwenen uit deze lijst met media, dat wil niet zeggen dat Snapchat nooit meer originele content gaat maken. Deadline denkt dat de dienst het dan niet meer via Snap Channel zou aanbieden.

Lees ook: 4 dingen die je over Snapchat Discover moet weten

Het laatste Snapchat-nieuws

Bron: Deadline
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu