De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Dit is waarom Snapchat Seene heeft gekocht

Erwin Vogelaar
3 juni 2016, 19:33
2 min leestijd
Dit is waarom Snapchat Seene heeft gekocht

Snapchat heeft in het geheim de startup Seene gekocht, maker van een app waarmee je 3D-modellen van bijvoorbeeld je hoofd via de camera van je smartphone kunt maken. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Seene

Snapchat wil door blijven groeien. Gisteren lieten we al weten dat het sociale netwerk qua aantal dagelijkse gebruikers Twitter inmiddels heeft ingehaald, maar er moeten er nog meer bij komen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Snapchat constant aan nieuwe mogelijkheden voor de app. De recente aankoop van startup Seene brengt weer een serie aan nieuwe mogelijkheden met zich mee, dat we wellicht binnen afzienbare tijd in de app zullen tegenkomen.

Seene is bekend om de technologie waarmee via de camera in je smartphone een compleet 3D-model van je hoofd kan worden gemaakt. Snapchat kan deze technologie gebruiken voor een compleet nieuwe categorie aan selfielenzen of eventueel latere VR-projecten waar het bedrijf mee bezig is. In bovenstaande video kun je de technologie van Seene in de praktijk zien.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Kinect van Microsoft, heeft Seene geen extra infrarode sensoren en meerdere camera’s nodig om een scan te maken. Tevens is er geen cloudsysteem nodig om de 3D-scans te verwerken. Alles gebeurt op je smartphone en het werkt binnen enkele seconden.

Dat dit veel mogelijkheden biedt voor Snapchat mag wel duidelijk zijn. De app is gecentreerd rond het maken van selfies, met daarbij de mogelijkheid voor het toevoegen van allerlei komische lenzen. Stel je voor dat je een soort virtuele avatar van jezelf kunt maken, waarna je deze gebruikt voor je video’s, foto’s of gesprekken met anderen met de videobelfunctie. Daarnaast kan Seene ook 3D-objecten in de echte wereld plaatsen via de camera van je smartphone. Dit maakt het maken van foto’s nog leuker. Wat Snapchat ook van plan is, de app lijkt in de toekomst sowieso een stuk meer diepte te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu