De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dit is waarom Snapchat zich zorgen moet maken

Erwin Vogelaar
5 juli 2016, 8:57
2 min leestijd
Dit is waarom Snapchat zich zorgen moet maken

Is dit het begin van het einde voor Snapchat? Zoals de sociale netwerken hiervoor, is het grootste gevaar voor de app nu een realiteit: de oudere generatie komt er aan.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat ouders

Snapchat is een ingewikkelde app die daardoor vooral door de jongere generaties gebruikt wordt. De oudere generaties hebben geen zin meer om de alle functies te doorgronden. Dit is één van de redenen waarom de app zo snel groeit, omdat jonge mensen niet bang hoeven te zijn dat hun ouders de app ook zullen gebruiken. Snapchat was iets voor leeftijdsgenoten en niemand anders. Daar komt nu verandering in, want de oudere generaties vinden ook hun plek in de app. Veertien procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers die 35 jaar of ouder is, gebruikt nu Snapchat. Drie jaar geleden was dat nog twee procent.

snapchat ouders

Ook tussen de leeftijden 25 en 34 is groei zichtbaar. In die leeftijdscategorie zit 38 procent van de Amerikanen op Snapchat, terwijl dat drie jaar geleden nog maar vijf procent was. Voor Snapchat betekent dit natuurlijk dat er een grotere groep gebruikers de app gebruikt en dat is goed nieuws voor elk netwerk. Toch is er ook reden voor zorgen. Toen de oudere generaties bijvoorbeeld Twitter en Facebook begonnen te gebruiken, vertrok de jongere generatie massaal naar andere plekken.

Toch denkt onderzoeker Amanda Lenhart, van de Data and Society Research Instite in New York, dat er niet noodzakelijk hetzelfde met Snapchat zal gebeuren. Vergeleken met een netwerk als Facebook, is de communicatie in Snapchat namelijk afgesloten. Op Facebook worden foto’s en berichten meestal openbaar gedeeld, terwijl Snapchat voornamelijk gebruikt wordt om snaps naar specifieke personen te sturen. Hierdoor is er geen kans dat je ouders de berichten zullen zien, of nog erger: zich er mee gaan bemoeien. Mogelijk blijft het dus gewoon bij wat meer foto’s van je ouders met komische filters. Dat is wel te overzien.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu