Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Snapchat onderzoekt tonen reclame op basis van foto’s

Rutger Otto
19 juli 2016, 14:08
2 min leestijd
Snapchat onderzoekt tonen reclame op basis van foto’s

Snapchat heeft een patent ingediend waarmee objecten in foto’s herkend worden, zodat het op basis daarvan bijhorende advertenties kan tonen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat reclame

Dat schrijft Business Insider, dat een ingediend patent vond bij de US Patent and Trademark Office. Daarin staat hoe Snapchat beeldherkenningssoftware zou kunnen gebruiken om gerichte advertenties aan gebruikers te laten zien.

In het voorbeeld uit het patent staat bijvoorbeeld dat als gebruikers een foto van de Empire State Building maken, ze een filter kunnen kiezen van King Kong. Zo’n filter kan geanimeerd worden en geluiden bevatten en werken als een soort masker, zoals Snapchat die nu al in de app biedt. Het patent beschrijft zelfs een manier waarop je de achterkant van King Kong zou zien als je aan de andere kant van het gebouw zou staan.

snapchat reclame patent

Gesponsorde filters

Dit soort filters zouden gesponsord kunnen worden door bedrijven, waar Snapchat dan weer geld aan verdient. Iemand die bijvoorbeeld een snap maakt van een kopje koffie, zou daarmee een coupon in beeld krijgen van de betreffende koffiezaak, waarmee ze korting krijgen op een volgende aankoop. Op die manier kunnen restaurants mogelijk ook een menu in beeld tonen als iemand een foto van het pand maakt. Een bepaald menu kan zo tonen wat het aantal calorieën is of waar mensen met een allergie op moeten letten.

Geofilters

Op dit moment zijn er al wel geofilters beschikbaar (maar nog niet in Nederland). Daarmee stellen gebruikers zelf een gebied in en dienen daarvoor zelfgemaakte filters in. Bedrijven kunnen zichzelf met dit soort filters meer in de kijker spelen door hun logo op verschillende plaatsen te gebruiken waar veel mensen komen.

De laatste tijd is Snapchat aan het bekijken hoe het geld kan verdienen. Her en der verschijnen al wel gesponsorde maskers, bijvoorbeeld voor films, maar in de toekomst zal dat verdienmodel flink worden uitgebreid. Hoe en wanneer precies, dat is nog onbekend.

Lees meer over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu