Snapchat lek in iPhone-app wordt in aankomende update gedicht
Gijs Ettes

Gebruikers van de populaire Snapchat-app kunnen deze binnenkort weer met een gerust hart gebruiken. Een Snapchat lek zorgde er begin deze week voor dat 4,6 miljoen gebruikersgegevens op straat kwamen te liggen.

Gebruikersgegevens op straat na Snapchat lek

Snapchat lekOnlangs verscheen op de website SnapchatDB.info een lijst met gegevens van ruim 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers. Hackers waren erachter gekomen dat het met de functie “Find Friends” mogelijk was in korte tijd een database met gebruikersnamen en telefoonnummers van gebruikers aan te leggen. Al in augustus gingen ze met hun bevindingen naar Snapchat, maar toen hier weinig mee werd gedaan, besloten ze het over een andere boeg te gooien.

Op dit moment zijn de uitgelekte gegevens – weliswaar gedeeltelijk vaag gemaakt – te downloaden als een SQL- en CSV-dump. Snapchat geeft aan in een blogpost op de officiële website dat de zwaktepunten in de app in een aankomende update onder handen worden genomen. Daarnaast is er een e-mailadres geopend (security@snapchat.com) waar gebruikers naartoe kunnen mailen als ze een lek in Snapchat tegenkomen.

Over Snapchat

Met de Snapchat-app is het mogelijk tijdelijke berichten naar andere gebruikers te sturen. Daarbij kun je zelf instellen hoeveel seconden het bericht zichtbaar is bij de ander. Om de zogenoemde Snap ook daadwerkelijk te bekijken, moet je een vinger op het scherm houden.

Snapchat

Snap, Inc.

7 (279 reviews)
Gratis via App Store

Snapchat
Snapchat
Snapchat
Snapchat

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.